#Madrid –

CU 43 DE PROFESIONISTI PARTICIPANȚI

Spitalul Universitar Severo Ochoa, un centru public al Comunității Madrid situat în Leganés, a organizat un concurs de igiena mâinilor în cadrul căruia a fost premiată o asistentă rezidentă în primul an. Participanții au trebuit să răspundă la șase întrebări corect și rapid, printr-o aplicație. Inițiativa, organizată de comitetul pentru igiena mâinilor a centrului, a avut participarea a 43 de profesioniști.

Întrebările care au fost ridicate în cadrul concursului au fost legate de practica efectuării unei igiene corecte a mâinilor în mediul spitalicesc pentru a promova îngrijirea în siguranță a pacienților. Specialistul în Medicină Preventivă, Belén Mondéjar, și pacienta din acest domeniu medical, Rosa Gómez, au fost responsabili de organizarea întregii activități.

Șase întrebări și șase răspunsuri despre igiena mâinilor

Echipa de profesioniști din cadrul Serviciului de Medicină Preventivă a pregătit un chestionar cu șase întrebări printr-o aplicație în care participanții trebuiau să răspundă corect și în cel mai scurt timp posibil.

Printre întrebările la care trebuia să se răspundă, una a fost pusă legată de timpul minim de spălare a mâinilor cu apă și săpun, cu opțiunile de 3 secunde, 10 secunde, 20 de secunde sau 1 minut. Dintre cele patru răspunsuri posibile, răspunsul corect a fost de un minut. O altă întrebare ridicată a fost dacă igiena mâinilor este necesară atunci când se folosesc mănuși în îngrijirea pacienților. Întotdeauna, înainte și după folosirea mănușilor, a fost răspunsul exact.

Asistentă rezidentă câștigătoare și onorată

Persoana care a câștigat premiul, asistenta interimar rezidentă R1, Marta Ramírez, a primit un metacrilat cu o imagine concepută sub forma unei bacterii albastre, numită Hand’s, cu un capac galben, o mască neagră și într-una din mâini, o sticlă de produs cu săpun pentru spălat. Directorul general al Spitalul Severo OchoaDomingo del Cacho, a fost însărcinat să i-o predea și să-i recunoască participarea la concurs dând răspunsuri exacte într-un timp atât de scurt.

Această propunere de desen creativă și originală a fost ideea profesorului din sala de clasă a spitalului, Enrique Sánchez, înainte de pensionare. Enrique a fost și el la ceremonia de premiere și a primit un omagiu de la profesioniștii comitetului de igiena mâinilor, de la directorul medical, María Teresa Requena, și, de asemenea, de la manager, Domingo del Cacho.

În plus, semne de carte, cu desene creative pregătite de echipa de Medicină Preventivă, au fost oferite tuturor persoanelor care s-au deplasat la stația de igiena mâinilor din zona de intrare principală în spital.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Severo Ochoa premiază o asistentă rezidentă în concursul său de igiena mâinilor