#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a inaugurat astăzi Biroul Central de Serviciu pentru Cetățeni, un nou spațiu de pe Carrera de San Jerónimo din capitală care își extinde suprafața, orele și serviciile și va avea o zonă preferențială pentru persoanele cu dizabilități. si persoane peste 65 de ani. „Obiectivul Administrației este să fie agilă, să reducă birocrația și termenele pentru că Administrația depinde de tine, nu se alege”, a subliniat el.

„Trebuie să avem smerenia să știm că suntem acolo când este nevoie de noi, nu doar pentru a colecta bani, ceea ce este foarte ușor, ci și pentru a gestiona servicii publice de o calitate excelentă, pentru a răspunde cerințelor și a face viața de zi cu zi mai ușoară cetățenilor. Noi nu suntem o lespede, ci dimpotrivă, un ajutor pentru tot ce au nevoie”, a subliniat el.

Această locație renovată, care o înlocuiește pe cea de pe strada Gran Vía, are aproape 300 de metri pătrați, 10 posturi de service direct (nouă în cameră și unul în birou) și doi muncitori dedicați sarcinilor de recepție și informare.

La fel, programul său de deschidere este de luni până vineri de la 8:00 la 20:00 (mai mult decât până acum), iar sâmbăta de la 9:00 la 14:00. Luna august va fi deschisă în fiecare zi a săptămânii, cu excepția duminicii, de la 9:00 la 14:00.

Guvernul regional, prin Direcția Generală de Transparență și Servicii pentru Cetățeni a Ministerului Președinției, Justiției și Administrației Locale, a încorporat noi servicii în acest birou. Astfel, persoanele cu dizabilități intelectuale vor avea la dispoziție profesioniști de sprijin și, pentru cei cu mobilitate redusă, sau cu deficiențe de vedere severe și utilizatorii de proteze sau de aparate auditive, se va acorda în continuare asistență de specialitate.

La fel, în cazul în care un rezident din Madrid solicită limbajul semnelor, disponibilitatea acestora trece de la două ore pe săptămână până la disponibilitatea permanentă la cerere și la cerere. Aceste noi funcții se alătură serviciilor obișnuite de înregistrare a documentelor, informare personală sau prin apel video, asistență în cele mai frecvente proceduri administrative, validare certificate electronice, eliberare a acestora și procesarea cardului virtual de sănătate. Biroul Central de Serviciu pentru Cetăţeni are şi un manager de tură, cu şi fără programări, un ecran de informare, Wi-Fi, şi două puncte pentru încărcarea telefoanelor mobile.

„Excellenți profesioniști”

Díaz Ayuso a evidențiat munca excelenților profesioniști care lucrează „cu o asemenea vocație”, cărora le-a mulțumit „vocația de serviciu public”, care este fundamentală în conducerea unei Administrații, și care se demonstrează prin înaltul apreciere pe care o au printre utilizatorilor.

Un personal format din 25 de agenți rezolvă întrebările utilizatorilor, împărțiți în 20 de agenți de service direcți, doi la recepție, doi tehnicieni pentru sarcini de suport și un responsabil cu întreaga unitate. Oficiul a asistat 51.631 de persoane în 2023, cu 9% mai mult decât în ​​2022. Numai în primele patru luni ale acestui an a oferit ajutor aproape 20.000 de locuitori din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso inaugurează noul Birou Central de Servicii pentru Cetățeni cu mai mult spațiu, program extins și prioritate pentru persoanele cu dizabilități