#AlcaladeHenares – Consiliul Local Alcalá de Henares a început lucrările pregătitoare pentru solicitarea fondurilor destinate Strategiei Teritoriale Integrate (ETI), un plan strategic crucial pentru atragerea de fonduri europene în următorii ani.

Având în vedere publicarea iminentă a cererii de ajutor din Strategiile Teritoriale Integrate, destinată entităților locale cu peste 20.000 de locuitori și cu finanțare care va depăși 1,8 miliarde de euro, șefii municipali ai Trezoreriei și Fondurilor Europene, Gustavo Severien și Víctor Acosta, Împreună cu echipele lor tehnice, s-au întâlnit cu reprezentanți ai Grupo CONSIDERA SL, companie specializată în gestionarea fondurilor europene.

Documentul de amenajare a teritoriului va rezuma într-un mod sintetic și cu o abordare transversală proiectele de anvergură care urmează să fie implementate în municipiu în următorii ani. Strategia va fi configurată ca un plan de acțiune integrat și participat, născut din consens cu cetățenii, care ne va permite să facem față provocărilor economice, sociale și de mediu ale municipiului.

Ca un început al lucrărilor viitoarei ETI din Alcalá de Henares, este planificată analiza documentară a planurilor strategice în vigoare, precum și Agenda sa Urbană, din care vor emana unele dintre proiectele care urmează să fie încorporate în viitorul plan. Pe lângă interviurile și întâlnirile cu consilierii municipali, va fi activat un proces de colectare a contribuțiilor cetățenilor. Inițial, lansarea unui chestionar online va fi evaluată pentru a cunoaște percepția cetățenilor și revendicările acestora.

Consiliul Local a definit întâlnirea ca fiind productivă, subliniind că viitorul ETI va fi „o oportunitate cheie de a continua să avanseze în dezvoltarea municipalității și de a promova sectoarele sale productive”, a declarat Víctor Acosta, consilier pentru coordonarea proiectelor strategice și europene.

Această cerere de ajutor european corespunde noului cadru multianual 2021-2027, dând continuitate celui al Strategiilor de Dezvoltare Urbană Durabilă și Integrată (eDUSI) pentru perioada 2014-2020.

Sursa: Alcalá de Henares începe procesul de solicitare a fondurilor ETI