#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat investirea a 15,9 milioane de euro pentru reînnoirea, actualizarea şi modernizarea infrastructurii informatice pentru stocarea testelor imagistice de diagnostic în serviciile de radiologie ale spitalelor sale publice. Această măsură va încorpora Inteligența Artificială pentru a crește precizia diagnosticelor și a eficientiza deciziile clinice.

Investiția pentru următorii trei ani de inovații de ultimă oră include și reînnoirea sistemului informatic pentru această resursă de sănătate, precum și echipamentul electromedical cu capacitate de generare, recepție și stocare a informațiilor.

Această inițiativă a guvernului regional va implementa un model inovator și centralizat de interconectare a rețelei de centre publice de îngrijire. În acest fel, va exista un singur depozit radiologic pentru întreaga regiune și Rezultatele pot fi consultate din orice centru, indiferent de locul unde medicul specialist isi desfasoara activitatea..

Această inițiativă răspunde complexității progresive și pacienților tratați pe care sistemul de sănătate din Madrid a experimentat în ultimii ani. Această circumstanță necesită structuri adecvate, actualizate și inovatoare axate pe realizarea unor servicii publice mai eficiente.

Prin această acțiune, Comunitatea Madrid consolidează digitalizarea asistenței medicale la cel mai înalt nivel, ceea ce se traduce printr-o integrare mai mare care facilitează monitorizarea continuă a pacienților.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid modernizează radiologia spitalelor sale cu inteligență artificială pentru a crește precizia diagnosticelor