#Spania – De astăzi și pentru următoarele 30 de zile lucrătoare, entitățile locale vor putea solicita ajutor de la Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice, pentru anul 2024, destinat finanțării proiectelor inovatoare de transformare teritorială și de combatere a depopulării. Ordinul prin care se apelează aceste ajutoare, publicat în Monitorul Oficial de Stat (BOE), poate fi consultat aici.

Acest apel, dotat cu un buget de 19,5 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor promovate de entitățile locale, urmărește promovarea inițiativelor de revitalizare socioeconomică și reactivare teritorială, prin finanțarea unor acțiuni care îmbină dimensiunile economice, sociale și de mediu, cu o atenție deosebită acordată perspectiva de gen și unor grupuri precum persoanele în vârstă sau tineri, destinate municipiilor cu mai puțin de 5.000 de locuitori. În ultimele două apeluri, în 2022 și 2023, au fost finanțate 452 de proiecte în valoare de 40,2 milioane.

Proiecte inovatoare de transformare teritorialăCaracterul transversal și multidimensional al schimbărilor demografice și teritoriale atrage după sine necesitatea unei structuri complexe de guvernare, care, la rândul său, necesită participarea diferiților actori instituționali și sociali, în care entitățile locale trebuie să joace un rol prioritar datorită proximității și cunoașterii mai mari a acestora. problemele teritoriului.

Din acest motiv, proiectele inovatoare de transformare teritorială și de combatere a depopulării prezentate de entitățile publice pot beneficia de această cerere de subvenții, inclusiv consilii provinciale și provinciale, consilii, consilii insulare, consilii regionale, asociații sau consilii municipale municipii sau centre de populație cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Ordinul stabilește caracteristicile generale ale proiectelor eligibile care, în exercitarea atribuțiilor lor, sunt promovate de entitățile locale responsabile cu furnizarea de servicii publice care vizează garantarea și îmbunătățirea condițiilor și calității vieții locuitorilor acestor zone, în ceea ce privește de echitate şi dreptate. Servicii de sprijinire a populației și repopulării; acțiuni care vizează promovarea industriei și comerțului sau antreprenoriatului; promovarea culturii, a agrementului și a sportului și a serviciilor sociale și de sănătate; îmbunătățirea mobilității; Conservarea mediului și promovarea bioeconomiei locale sunt câteva dintre domeniile prioritare de acțiune.

Ajutor de până la 500.000 de euro per proiectVor fi finanțabile acțiunile care încep după publicarea apelului și se încheie înainte de 31 decembrie 2026, precum și cele care au început după 1 ianuarie 2024, dacă sunt încă în derulare.

Pentru fiecare proiect selectat, ajutorul acordat nu poate depăși 90% din totalul cheltuielilor eligibile și va fi ajustat la următoarele sume maxime în funcție de tipul de beneficiari:

500.000 de euro pentru consiliile provinciale și provinciale, consiliile, consiliile insulare și comunitățile autonome uniprovinciale.300.000 de euro pentru consiliile regionale și entitățile locale care reunesc mai multe primării.200.000 de euro pentru consiliile orășenești și organismele autonome ale acestora.Perioada de aplicare pentru aceste subvenții va fi deschisă începând de astăzi, iar părțile interesate își vor putea depune cererile în următoarele treizeci de zile lucrătoare.

Locuințe în populația rurală.

Mai multe stiri Guvernul și comunitățile convin asupra repartizării a 20 de milioane pentru coeziune… Teresa Ribera subliniază inovația ca instrument cheie împotriva depopulării Etichete: SIDA Subvenții Apeluri Provocare demografică BOE Sursa: Guvernul Spaniei – Tranziția ecologică solicită 20 de milioane de ajutoare pentru proiecte locale inovatoare