#Torrejon – • Consilierul pentru Digitalizare al Comunităţii Madrid, Miguel López-Valverde, s-a întâlnit ieri, duminică, cu primarul, Alejandro Navarro Prieto, şi consilierul pentru Transparenţă, Noi Tehnologii şi Sănătate, Carla Picazo, pentru a aborda paşii de urmat pentru lansează această inițiativă

• Proiectul va începe prin dezvoltarea a trei procese specifice. Una dintre ele este mecanizarea problemelor administrative, precum ajutoarele sau bursele. Acest lucru reduce volumul de muncă al angajaților publici și scurtează timpii de rezoluție, ceea ce beneficiază direct rezidenții.

• Se va lucra și la crearea de noi canale de comunicare între consiliile orașului și cetățeni, cu scopul de a avea servicii publice mai personalizate. În plus, va fi creat un forum în care consiliile orășenești pot împărtăși proiecte, sugestii sau povești de succes care sunt utile altora.

• În timpul vizitei lui Miguel López-Valverde, s-a discutat și despre munca pe care o desfășoară clusterul de transformare digitală situat în Torrejón de Ardoz pentru a atrage afaceri noi, mai moderne și inovatoare, noi talente și profesioniști. Obiectivul principal al acestui cluster este pregătirea digitală a companiilor pe o piață din ce în ce mai interconectată și competitivă.
Consiliul municipal Torrejón de Ardoz a fost unul dintre cei trei aleși de Comunitatea Madrid, împreună cu Pozuelo de Alarcón și Galapagar, pentru a lansa un nou proiect care urmărește să îmbunătățească îngrijirea oferită de administrații cetățenilor. Prin această inițiativă, dosarele administrative vor fi digitizate și vor fi automatizate proceduri care, până acum, se făceau manual.

Torrejón de Ardoz, 1 iulie 2024. Ministrul digitalizării din Comunitatea Madrid, Miguel López-Valverde, s-a întâlnit ieri, duminică, cu primarul, Alejandro Navarro Prieto, și cu consilierul pentru transparență, noi tehnologii și sănătate, Carla Picazo , pentru a aborda pașii de urmat pentru implementarea acestei inițiative de pionierat a Comunității Madrid care urmărește să îmbunătățească eficiența Consiliului Local și a interacțiunii acestuia cu cetățenii.

Proiectul va începe prin dezvoltarea a trei procese specifice. Una dintre ele este mecanizarea problemelor administrative, precum ajutoarele sau bursele. Acest lucru reduce volumul de muncă al angajaților publici și scurtează timpii de rezoluție, ceea ce beneficiază direct rezidenții.

Se va lucra și la crearea de noi canale de comunicare între consiliile orașului și cetățeni, cu scopul de a avea servicii publice mai personalizate. În plus, va fi creat un forum în care consiliile orășenești pot împărtăși proiecte, sugestii sau povești de succes care sunt utile altora.

„Acest proiect pilot este un pas crucial în angajamentul pe care l-am dobândit cu locuitorii din Madrid, pentru ca Administrația publică să devină din ce în ce mai eficientă și mai apropiată”, a spus consilierul. „Trebuia noastră este să punem la dispoziție municipalităților, în special celor cu resurse mai puține, întreaga parte tehnologică pentru a îmbunătăți munca angajaților și relația acestora cu cetățenii”, a subliniat consilierul.

„Orice inițiativă care servește la îmbunătățirea relației dintre administrația publică și cetățeni și la facilitarea procedurilor pe care le au de făcut este întotdeauna o veste grozavă, deoarece suntem la dispoziția lor. Din acest motiv, suntem foarte recunoscători Comunității Madrid pentru că a ales orașul nostru pentru implementarea acestui nou proiect”, a adăugat primarul, Alejandro Navarro Prieto.

Mai mult, în timpul vizitei lui Miguel López-Valverde, s-a discutat și despre activitatea desfășurată de clusterul de transformare digitală situat în Torrejón de Ardoz pentru a atrage afaceri noi, mai moderne și mai inovatoare, noi talente și profesioniști. Obiectivul principal al acestui cluster este pregătirea digitală a companiilor pe o piață din ce în ce mai interconectată și competitivă. În acest scop se stabilesc și se realizează cercetări, studii, analize și proiecte în Transformare Digitală; Se promovează implementarea, standardizarea și utilizarea tehnologiilor și soluțiilor care induc sau produc Transformare Digitală și se stimulează cunoașterea și utilizarea de către societate a conceptului de Transformare Digitală, promovând utilizarea acestuia și a tehnologiilor sau soluțiilor asociate necesare între Administrații, companii și agenții sociali, printre alte inițiative.

Sursa: Consiliul Local Torrejón de Ardoz va eficientiza procedurile administrative cu cetățenii datorită unui nou proiect din…