#Madrid –

Comunitatea Madrid oferă 240 de livezi pentru uz privat în San Fernando de Henares pentru a promova agricultura ecologică, petrecerea timpului liber sănătos și practicile care respectă mediul natural. Situat în Centrul de Educație pentru Mediu Caserío de Henares, acest spațiu protejat al guvernului regional este situat în Parcul Regional de Sud-Est.

Inițiativa de a transfera aceste mici grădini datează din 1988, când a luat naștere ca o practică de pionierat în Spania. Este destinat locuitorilor din San Fernand și municipiilor Alcalá de Henares, Coslada, Mejorada del Campo, Torrejón de Ardoz. Sunt eligibile și asociațiile nonprofit din regiune care au programe de intervenție socială sau desfășoară activități educaționale de pregătire profesională sau de interes pentru mediu.

Fiecare parcelă are o suprafață de 250 de metri pătrați, o magazie pentru utilaje și un racord individual de apă pentru instalarea irigațiilor prin picurare, precum și disponibilitatea unor spații comune pentru a încuraja conviețuirea. Pentru a vă bucura, pe lângă faptul că ești major, trebuie să depui un depozit de 250 de euro și să plătești o taxă anuală de 175 de euro. Utilizarea sa va fi timp de patru ani începând cu 1 noiembrie 2024, fără posibilitatea de prelungire.

Perioada de înscriere va fi deschisă până pe 7 iulie. Aceștia se pot prezenta personal la Registratura Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor, pe strada Alcalá nr.16, în zilele lucrătoare de la nouă la paisprezece ore. Se poate face și electronic în Exploatarea livezilor Caserío del Henares.

Beneficiarii pot participa la programul de educație și conștientizare a mediului al Centrului de Educație pentru Mediu Caserío de Henares. Prin ateliere și seminarii, aceștia ajută la îngrijirea grădinilor, oferind instruire pentru utilizarea apei de irigare, întreținerea limitelor și a zonelor comune, efectuarea de practici ecologice sau gestionarea deșeurilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă 240 de livezi pentru uz privat pentru a promova agricultura ecologică și petrecerea timpului liber sănătos