#Madrid –

Comunitatea Madrid a sfătuit aproape 30 de consilii municipale să îmbunătățească conexiunea la internet a cetățenilor și a companiilor prin intermediul Biroului de Promovare a Conectivității. Această organizație, aflată în funcțiune din martie trecut, acționează ca intermediar între operatori și entitățile locale pentru implementarea de bandă largă sau instalarea de cablare, printre altele.

Ministrul Digitalizării, Miguel López-Valverde, a subliniat astăzi, în cadrul participării sale la Observatorul V 5G, organizat de El Español și Invertia, că „conectivitatea este una dintre axele fundamentale ale strategiei Executivului regional, deoarece este o nevoie transversală ca afectează întreaga populație, precum și țesutul productiv și Administrația însăși.” „Avansarea în transformarea digitală permite guvernelor locale să aibă soluții pentru a îmbunătăți gestionarea contabilității, a salarizării, a colectării impozitelor, a coordonării poliției locale sau a managementului bibliotecilor”, a menționat el.

Comunitatea are o acoperire maximă de fibră optică (1 gigabit pe secundă) pe 99% din suprafața sa, pe punctul de a-și îndeplini angajamentul unui teritoriu complet conectat. La începutul legislaturii, în Comunitate erau 18 municipalități fără acces la 5G, în timp ce în prezent această cifră a fost redusă la 6, ceea ce înseamnă că 98% din populație poate folosi acum acest tip de conexiune.

În discursul său, López-Valverde a denunțat și obstacolele pe care Guvernul le pune regiunii pentru a împiedica progresul acesteia în sectorul industriei Centrului de Procesare a Datelor. Consilierul a avertizat asupra regulamentului anunțat în această materie, care urmărește să beneficieze și alte Comunități Autonome în instalarea acestor infrastructuri critice. „Este împotriva pieței libere și încearcă să dăuneze Madridului, generând îndoieli pentru investitori”, a spus el.

„În primul rând, ei ignoră regiunea în modificarea planului de transport al energiei și acum amenință cu o legislație care are ca scop stoparea investițiilor”, a denunțat el. În acest sens, López-Valverde a subliniat că Madridul va continua să conducă acest sector pentru că are „o locație strategică ca centru nervos de interconectare și politici fiscale atractive”, și că, în plus, procedurile administrative care trebuie efectuate de către firmele care doresc să instaleze aceste centre în teritoriu.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sfătuiește aproape 30 de consilii municipale în trei luni să îmbunătățească conexiunea la internet a cetățenilor și companiilor