#Madrid –

ÎN CADRUL PROGRAMULUI „SPITALUL PRIETENOS” CU PERSOANE VÂTRNICĂ

Spitalul Universitar Henares, situat în Coslada și aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a obținut acreditarea GEDA (Acreditarea Departamentului de Urgență Geriatrică) la disciplina „Geriatrie în Serviciul de Urgență”. Distincția, acordată de American College of Emergency Physicians (ACEP), John A. Hartford Foundation și West Health Institute, certifică faptul că acest centru spitalicesc îndeplinește sau depășește standardele și cerințele programului american GEDA în abordarea persoanelor în vârstă persoanele care merg la camera de urgenta.

Acreditarea obtinuta de catre Spitalul Universitar Henares Este un nivel de bronz, care este singurul pentru care spitalele din afara Statelor Unite și Canadei pot opta în acest moment. Această acreditare presupune recunoașterea standardelor și cerințelor ACEP în abordarea persoanelor vârstnice care merg la urgență, în special pregătirea personalului sanitar în medicină geriatrică din camera de urgență, medici și asistenți; să aibă un protocol de abordare geriatrică în camera de urgență și disponibilitatea de material care facilitează deambularea pacienților mai în vârstă în camera de urgență, precum și facilitatea de a furniza hrană și apă în orice moment pacientului care are nevoie.

În contextul proiectului „Spitalul Prieten de Persoane Vârstnice”, The Servicii de geriatrie și Serviciile de Urgență ale Spitalului Universitar Henares lucrează în mod coordonat pentru adaptarea Serviciului de Urgență la nevoile persoanelor vârstnice din punct de vedere al îngrijirii și formării, implicând pacienții și membrii familiei. Proiectul „Spitalul Prieten pentru Persoane Vârstnice” este în derulare din februarie 2024, condus de medicul geriatru, dr. Sonia Bartolomé și de șeful Urgențelor, dr. Martín Ruiz Grinspan.

Au fost implementate mai multe linii directoare și proceduri specifice pentru a acorda prioritate pacienților în vârstă în asistența medicală. Structurile Serviciului de Urgențe au fost, de asemenea, îmbunătățite prin furnizarea de material pentru îmbunătățirea nevoilor acestor pacienți.

Acreditarea Serviciilor de Urgență Geriatrică are diferite niveluri de recunoaștere și include aspecte precum îmbunătățirea îngrijirii persoanelor în vârstă prin acordarea de îngrijiri cuprinzătoare, depistarea sindroamelor geriatrice și îmbunătățirea informării și participării persoanelor la procesul de luare a deciziilor.

În plus, include implementarea unor proceduri pentru adaptarea externarii pacienților în vârstă și asigurarea tranzițiilor între diferitele resurse de asistență medicală; îngrijire bazată pe echipe de profesioniști multidisciplinari; și adaptarea structurii Serviciilor de Urgență la nevoile pacienților în vârstă, astfel încât aceștia să se simtă mai bine îngrijiți într-un mediu mai prietenos adaptat nevoilor lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Henares obține acreditare internațională GEDA pentru îngrijirea persoanelor în vârstă în situații de urgență