#Madrid –

În 2023, Comunitatea Madrid a primit vizita a 73 de delegații naționale și internaționale interesate să afle despre funcționarea transportului public în regiune. La fel, în prima jumătate a anului 2024, numărul reprezentanților din alte țări și regiuni care au aflat despre sistemul de mobilitate de la Madrid a ajuns cu 35, 53% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, l-a însoțit astăzi pe viceprimarul New York-ului (SUA), Meera Joshi, în vizita pe care a făcut-o la Metro Command Post, un centru strategic care controlează în timp real tranzitul trenurilor suburbane. si raspunde de supravegherea si controlul de la distanta a intregii retele si a statiilor electrice.

„Madrid este un reper global în domeniul transportului public. Dovadă în acest sens sunt cifrele din 2023 ale responsabililor pentru această zonă de pe cele patru continente și din restul Spaniei care s-au interesat de gestionarea pe care o facem rețelei noastre”, a spus Rodrigo.

Astfel, printre facilitățile cele mai recunoscute de către delegații, se remarcă Centrul de Inovare și Management în Transport Public (CITRAM), resursă din care sunt coordonați zilnic cei peste 40 de operatori publici și privați din regiune; Postul de Comandă; exploatarea nodurilor sau rețeaua de autobuze interurbane care leagă municipalitățile din Madrid.

Sala Centrală de Operare a acestui spațiu Metro, pe care viceprimarul New York-ului l-a vizitat astăzi, are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde zonele de Control al Traficului, Facilități Stație, Energie, Protecție Civilă și Securitate, Călător Centralizat și Operare. Informație.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, Rodrigo a evidențiat rolul jucat de Consorțiul Regional de Transport Madrid „ca unica autoritate care planifică infrastructura și serviciile în acest domeniu și care stabilește cadrul tarifar integrat”. În plus, după cum a subliniat consilierul, „85% din populația Madridului locuiește la mai puțin de 2.000 de metri de o stație de cale ferată, fie că este suburbană, Metrou ușor sau Cercanías, iar acest procent ajunge la 95 în cazul unei stații, la aproximativ 300 de metri .”

Sursa: Comunitatea Madrid – În 2023, Comunitatea Madrid va primi peste 70 de delegații naționale și internaționale interesate de transportul său public.