#Torrejon – • Consilierul pentru Educație, Bunăstare și Imigrare, Rubén Martínez, a subliniat importanța acestui tip de inițiative care sunt realizate pentru a promova integrarea și participarea tuturor locuitorilor orașului.

• Această ofertă de formare, organizată de Consiliul Local Torrejón de Ardoz prin Departamentul său de Imigrare, a inclus totul, de la cursuri de spaniolă pentru străini sau ateliere interlingvistice și cunoștințe constituționale și socioculturale, până la formare pentru angajare sau activități extracurriculare pentru adolescenți, cum ar fi matematică și ateliere de cultură spaniolă
Peste 900 de locuitori ai orașului au participat pe parcursul acestui curs la diferitele ateliere socioculturale și cursuri de formare profesională organizate de Consiliul Local Torrejón de Ardoz, prin Departamentul său de Imigrare. Această ofertă de formare a inclus totul, de la cursuri de spaniolă pentru străini sau ateliere de cunoștințe interlingvistice și constituționale și socioculturale, până la formare profesională sau activități extracurriculare pentru adolescenți, cum ar fi ateliere de matematică și cultură spaniolă.

Torrejón de Ardoz, 2 iulie 2024. Consilierul pentru educație, bunăstare și imigrare, Rubén Martínez, a subliniat „importanța acestui tip de inițiative care ne permit să înțelegem mai bine limba spaniolă și care sunt realizate pentru a promova integrarea și participarea dintre toți locuitorii orașului pe care îi deservim de la consiliu.”

În acest sens, Departamentul de Imigrări al Primăriei Torrejón de Ardoz oferă informații, îndrumare și consiliere tuturor cetățenilor străini care locuiesc în oraș. Situată lângă gara Plaza de España Cercanías, pe Paseo de la Estación numărul 2, și cu un număr de telefon de informare 916781910, dezvoltă, printre altele, următoarele programe de îngrijire a cartierului:

-Informarea și gestionarea rapoartelor de adaptare a locuințelor (esențiale pentru procedura de reîntregire a familiei).

-Informarea și gestionarea rapoartelor de rădăcini sociale (esențiale pentru procesarea permisului de ședere din rădăcini sociale).

-Ateliere de cunoștințe constituționale și socioculturale ale Spaniei (esențiale pentru dobândirea naționalității spaniole).

-Consiliere juridică gratuită și atenție personalizată pentru străinii cu domiciliul în Torrejón de Ardoz.

-Servicii de traducere și suport ca răspuns la situații personale cu resurse lingvistice limitate în limba spaniolă.

-Programarea acțiunilor de formare pentru a facilita integrarea și îmbunătățirea angajabilității.

-Sprijin pentru asociatii din populatia imigranta.

-Ateliere de întoarcere voluntară.

-Serviciul tehnic de conviețuire.

-Promovarea programelor de intervenţie socială privind integrarea.

Sursa: Peste 900 de locuitori ai orașului au participat la diferitele ateliere socioculturale și cursuri de formare pentru angajare…