#Spania – Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska și ministrul Egalității, Ana Redondo, prezidează Comisia de criză pentru egalitate.

Distribuie pe Ministrul Egalității, Ana Redondo, și ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, au prezidat Comisia de criză pentru egalitate, în cadrul căreia au fost analizate și confirmate crimele din cauza violenței de gen comise în lunile aprilie și iunie Ministerul Egalității prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen.

Comitetul a constat în analiza tehnică a fiecăruia dintre cazurile înregistrate în lunile aprilie și iunie. Faptele, contextul și alte împrejurări ale cauzei au fost revizuite din toate perspectivele și din punctul de vedere și competențele tuturor instituțiilor implicate. Prin urmare, se obține o radiografie a fiecărui caz care facilitează identificarea posibilelor aspecte de îmbunătățit în abordarea violenței de gen.

Ministrul a subliniat că „Poți simți frustrare și neputință în aceste cazuri, dar trebuie să o depășești și să prețuiești elementele pozitive ale sistemului, care protejează deși există cazuri la fel de teribile și grele precum cele pe care am putut să le analizăm.”.

După cum a explicat el, Comitetul de Criză a servit pentru a arăta că coordonarea este esențială în lupta împotriva violenței de gen și a subliniat că are încredere că acesta va fi unul dintre elementele de pus în valoare în măsurile pe care nou-formatul comitet le revizuiește. . Comisia Pactului de Stat împotriva Violenței de Gen în Congres.

El a evidențiat, de asemenea, necesitatea de a se concentra pe interesul superior al minorului, astfel încât opinia acestuia să fie luată în considerare în orice moment și a asigurat că „un abuzator nu este un tată bun”.

La rândul său, ministrul de Interne a transmis un mesaj „de încredere absolută în Sistemul cuprinzător de monitorizare a cazurilor de violență de gen”.

„Sistemul VioGén este un model de pionierat, unic în lume, de protecție cuprinzătoare a victimelor violenței structurale împotriva femeilor.”a subliniat Grande-Marlaska.

Aceasta este a opta ședință a Comitetului care a avut loc de la crearea acestui organism, în iulie 2022, de către Ministerul Egalității și comunitățile autonome, în cadrul Conferinței Sectoriale pentru Egalitatea.

Comitetul de criză este întrunit atunci când au loc peste cinci crime din cauza violenței de gen într-o lună. Astfel, această întâlnire a fost convocată pentru a aborda cele 7 cazuri din aprilie (4 femei și doi minori) înregistrate în provinciile Málaga, Barcelona, ​​Tarragona și Girona.

Cele 5 crime comise weekendul trecut la Cuenca, Malaga și Granada s-au adăugat celorlalte patru confirmate pe parcursul lunii la Barcelona, ​​Girona, Valencia și Madrid. Numărul crimelor a crescut în câteva ore la nouă, șapte femei și doi minori. Astfel, având în vedere gravitatea situației, și de obicei se așteaptă câteva zile, Ministerul a decis, în același weekend, adăugarea urgentă a acestor crime din luna iunie la cazurile ce urmează a fi analizate de Comisia de criză care a avut loc în acest weekend. . târziu.

La aceasta au participat Ministerul Președinției, Justiției și Relațiilor cu Instanțele, împreună cu Ministerele Egalității și Internelor; cea a Sănătăţii şi cea a Tineretului şi Copiilor. De asemenea, Parchetul Camerei Delegate pentru Violența asupra Femeii; o persoană care reprezintă CGPJ; Unitățile de coordonare împotriva violenței asupra femeilor și Unitățile de violență împotriva femeilor din comunitățile autonome în care au avut loc crimele analizate, precum și direcțiile generale de egalitate ale comunităților autonome.

Mai multe stiri Egalitatea condamnă cinci noi crime din cauza violenței de gen, a trei femei… Guvernul anunță că birourile de asigurări sociale vor fi puncte mov… Etichete: Violența de gen Egalitatea Sursa: Guvernul Spaniei – Comisia de Criză a VIII-a a avut loc să analizeze crimele cauzate de violența de gen în aprilie și iunie