#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi noutățile programului My First Home, pentru a facilita accesul la un credit ipotecar pentru tinerii de până la 40 de ani care doresc să-și cumpere o locuință. Díaz Ayuso a subliniat că acest plan se adresează oamenilor, în special „tinerilor solvenți cu locuri de muncă permanente, care nu au economii și au mari dificultăți în efectuarea achiziției, petrecând ani îndelungați cu închirieri”.

Aceasta este o inițiativă pe care șapte entități bancare o susțin deja și de care a beneficiat peste 2.000 de locuitori din Madrid de la lansare. În cadrul ceremoniei de semnare a avizului cu numărul 1.300, în sala Antonio Palacios a Departamentului Locuințe, Transport și Infrastructură al capitalei, șeful Executivului regional a evidențiat extinderea limitei de vârstă pentru accesarea proiectului ca fiind principalele avansuri, trecând de la 35 de ani la 40, iar creșterea procentului garantat de la 95 la 100%. Măsurile aprobate vor intra în vigoare mâine la data publicării în Monitorul Oficial regional a modificării Ordinului.

De asemenea, Díaz Ayuso a anunțat că My First Home se extinde și la familiile numeroase sau monoparentale sau pentru nașterea unui copil și adopție, în aceste cazuri fără restricții de vârstă. Această întărire va fi însoțită de un buget de 25 de milioane de euro în 2024, care se adaugă celor 36 deja investiți din 2022, făcând posibilă acordarea a 235,5 milioane de credite ipotecare, cu o sumă medie de 184.187 de euro.

Această inițiativă este un program de colaborare public-privat din care fac parte Banco Santander, Caixabank, Ibercaja, Kutxabank, Abanca, Unicaja și ING. În plus, este o măsură care este integrată în Strategia de protecție a maternității și paternității și de promovare a nașterii și concilierii pentru perioada 2022-2026, întrucât favorizează atât emanciparea, cât și formarea unei familii.

Cei interesați să acceseze My First Home trebuie să aibă peste 18 ani și, de acum înainte, să nu depășească 40. La fel, trebuie să fie prima achiziție a unui apartament pentru care optează pentru sub proprietate și să facă dovada reședinței legale în Comunitatea Madrid. , în mod continuu și neîntrerupt, cel puțin doi ani imediat precedenți depunerii cererii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă știrea My First Home care prelungește vârsta tinerilor de a accesa un credit ipotecar garantat de Comunitate la 40 de ani