#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a justificat astăzi „demnitatea” întreprinderilor mici și mijlocii în fața „interferenței politice” în viața lor. A făcut acest lucru în timpul participării sale la Adunarea Generală a Confederației Spaniole a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CEPYME), care reunește peste 50 de organizații regionale, 85 de organizații sectoriale și peste 3.000 de organizații de bază. „Sunteți esențial pentru a continua să creșteți, pentru a îmbunătăți această regiune, pentru a contribui la viitorul unei Spanii mai prospere, cu mai multe oportunități pentru toată lumea și, de asemenea, sunteți esențial pentru a apăra, așa cum faceți, cel mai de preț bun pe care îl are omul, care este libertatea. Nu ești singur, Madrid este cu tine”, a menționat el.

„Nu v-ați pierdut demnitatea în afaceri și nici nu trebuie să o pierdeți”, a continuat șeful Executivului regional, care a evidențiat și o altă serie de probleme cu care se confruntă IMM-urile, precum lipsa competitivității sau creșterea costurilor cu asigurările sociale. Față de aceasta, el a reamintit inițiativele guvernului regional de sprijinire a companiilor, în special legate de dificultatea de a găsi lucrători calificați. Ultimul dintre ele a fost ambițiosul Plan de ocupare a tinerilor, un pionier în Spania și care acoperă peste 50 de măsuri. În vigoare pentru următorii doi ani, va avea o investiție de 200 de milioane de euro care va fi folosită pentru a promova angajări stabile, contracte de formare și programe de calificare profesională.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso revendică „demnitatea” companiilor în fața „ingerințelor politice”: „Madrid este cu tine”