#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 66,4 milioane de euro pe parcursul anului 2024 pentru a garanta angajarea persoanelor cu dizabilități în Centrele Speciale de Angajare (SEC) din regiune. Consiliul Guvernului a autorizat astăzi această măsură care va acoperi până la 60% din costurile salariale ale acestor lucrători, cu scopul de a garanta integrarea acestora pe piața muncii.

Pentru a accesa aceste fonduri, pe langa detinerea calificarii si inregistrarea corespunzatoare in Registrul Centrului, cel putin 70% din personalul acestor firme trebuie sa fie alcatuit din persoane cu nevoi speciale cu nota egala sau mai mare de 33%.

Ajutorul este gradat în funcție de tipul și gradul de handicap, iar cuantumul corespunde cu 50% din salariul minim interprofesional actual pentru contracte pe perioadă nedeterminată, ajungând la 55% în cazul celor care au dificultăți mai mari de acces pe piața muncii. Acest procent ajunge la 60% dacă sunt femei sau peste 45 de ani.

Din 2021, Guvernul de la Madrid a alocat peste 250 de milioane de euro acestei inițiative, recunoscând și facilitând astfel marea activitate socială desfășurată în cele 258 CEE ale regiunii, care angajează peste 18.000 de persoane cu dizabilități.

Termenul limită de depunere a cererilor va începe după publicarea sa în curând în Monitorul Oficial al Comunității Madrid –BOCM– și se poate face electronic prin sediul electronic al Executivului regional.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 66,4 milioane în angajarea persoanelor cu dizabilități în centre speciale de angajare