#Madrid –

Comunitatea Madrid creează noi burse pentru a recompensa excelența academică și sportivă pentru studenții de la universități și centre de învățământ artistic superior din regiune. Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi alocarea a 525.000 de euro acestor granturi pentru recunoașterea studenților care, pe lângă faptul că se remarcă prin muncă și abilități intelectuale, se remarcă prin eforturile și munca depusă în domeniul sportului de competiție. Obiectivul inițiativei este de a compensa dăruirea pe care o implică compatibilizarea studiilor și a competițiilor sportive cu rezultate optime.

Din totalul ajutorului, 80 vor fi pentru studenții noi și alți 170 pentru cei deja înscriși din anii anteriori și în ambele cazuri vor avea un premiu financiar de 2.100 de euro. Le vor putea obține studenții care au absolvit studii oficiale la o universitate sau un centru de învățământ artistic superior din Comunitatea Madrid în cursul anului universitar 2023/24 și care au note minime care vor depinde de studiile finalizate.

În plus, ei trebuie să îndeplinească cel puțin una dintre următoarele cerințe sportive: să fi participat la Campionate Europene sau Mondiale, să fie medaliați la Campionatele Spaniole sau să fie printre primii trei în clasamentul național oficial publicat de Federația Spaniolă corespunzătoare.

Bursele de excelență academic-sportiva pot fi procesate din ziua următoare publicării apelului în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) în cursul lunii septembrie, iar cei interesați vor putea obține mai multe informații și le vor solicita pe site-ul instituțional al portalului www.comunidad.madrid.

Aceste noi granturi se adaugă la Bursele de Excelență deja consolidate, cu care Ministerul Educației, Științei și Universităților recunoaște meritele studenților din universități și din învățământul artistic care au obținut cele mai bune rezultate academice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid creează noi burse de 2.100 de euro pentru studenții care își combină studiile superioare cu sporturile de competiție