#Madrid –

Comunitatea Madrid dublează investiția în ajutorul său pentru finanțarea studiilor de licență și masterat ale studenților din cele mai nefavorabile medii socioeconomice pentru următorul an universitar 2024/25. Executivul regional va aloca în total 6 milioane de euro pentru ca în jur de 5.500 de studenți să poată beneficia de aceste subvenții proprii.

Anul acesta, de asemenea, nou, Comunitatea Madrid extinde ipotezele la care pot fi aplicate pentru a acoperi nevoile acestor studenți, pe lângă costul școlarizării, cum ar fi cheltuielile de mobilitate, cheltuielile de ședere și sprijinul pentru sănătate mintală, printre altele.

Astăzi Consiliul Guvernatorilor a aprobat semnarea acordurilor prin care aceste ajutoare directe sunt acordate celor șase universități publice din regiune. Prin această inițiativă, care a fost implementată în 2016, Ministerul Educației, Științei și Universităților garantează egalitatea în dreptul la învățământul public și încurajează toți studenții să aibă aceleași oportunități de acces și de finalizare a învățământului superior.

Universitatea din Alcalá va primi un total de 565.126 de euro pentru anul universitar viitor; Universitatea Autonomă din Madrid, 776.648 euro; Universitatea Carlos III, 592.432 euro; Universitatea Complutense, 1.777.534 euro; Universitatea Politehnică, 982.613 euro; iar Universitatea Rey Juan Carlos, 1.305.644 euro.

Destinatari vor fi studenții care sunt înscriși și a căror situație economică este nefavorabilă, astfel încât această împrejurare să nu reprezinte un impediment și să îi împiedice să abandoneze formarea. În plus, este mai ușor pentru studenții care nu au reușit să obțină burse de la guvernul central să le primească.

În cazul Gradelor, suma primită nu va depăși valoarea prețurilor de înscriere a doua publică aferente unui curs complet, în timp ce la masterat nu va depăși 2.100 de euro. Acestea pot fi procesate prin apelurile respective ale universităților publice la care învață studenții.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își dublează investiția în ajutoare pentru studenții cu situații economice mai nefavorabile