#Torrejon – • Tânărul sportiv, în vârstă de 12 ani, pe lângă faptul că a câștigat medalia de aur în clasamentul general, a mai fost campion la minge și frânghie și vicecampion la cluburi

• Saúl se antrenează în prezent cu un club de gimnastică din San Fernando de Henares sub ordinele Sonia Abejón, Torrejonera și olimpică la Atena 2004, unde s-a clasat pe locul șaptea la seturi, obținând o diplomă

• A început să practice gimnastica ritmică la Clubul de Gimnastică Parque Cataluña CD și face acest sport încă de la vârsta de 6 ani. La început, a concurat cu fete, dar în prezent concurează doar împotriva băieților, deoarece în Spania se desfășoară campionate naționale doar la categoria masculină.
Tânărul Torrejonero, Saúl Rodríguez Copé, continuă să-și extindă recordul la gimnastica ritmică masculină. În ultimul Campionat al Spaniei, care s-a desfășurat la Avilés între 23 și 25 iunie, a câștigat medalia de aur în clasamentul general al categoriei copii. În plus, a mai câștigat trei medalii. Două de aur la modalitățile de minge și frânghie și unul de argint la crose.

Torrejón de Ardoz, 3 iulie 2024. Anul trecut, tânărul sportiv din Torrejon, în vârstă de 12 ani, a fost vicecampion în Spania în clasamentul general, campion la exercițiul cu minge și vicecampion la frânghie și hands-free.

Saúl se antrenează în prezent cu un club de gimnastică din San Fernando de Henares sub ordinele Sonia Abejón, Torrejonera și Olympian la Atena 2004, unde s-a clasat pe locul șapte la seturi, obținând o diplomă.

A început să practice gimnastica ritmică la Clubul de Gimnastică Parque Cataluña CD și practică acest sport încă de la vârsta de 6 ani. La început, a concurat cu fete, dar în prezent concurează doar împotriva băieților, deoarece în Spania se țin campionate naționale doar la categoria masculină.

„Felicitări pentru aceste rezultate grozave. Sunteți un exemplu pentru alți copii care vor să se dedice gimnasticii ritmice. În plus, sunt sigur că, dacă vei continua să te antrenezi cu olimpicul Sonia Abejón, s-ar putea să concurați și la Jocurile Olimpice în viitor”, a spus primarul, Alejandro Navarro Prieto.

Sursa: Torrejonero, Saúl Rodríguez Copé, campion al Spaniei la gimnastică ritmică masculină la categoria copii