#Madrid –

O recunoaștere acordată de Societatea Spaniolă de Senologie și Patologie a Sânilor

Unitatea de sâni a Spitalului Gregorio Marañón, un centru public din Comunitatea Madrid, a fost acreditată de Societatea Spaniolă de Senologie și Patologie Mamară. De natură multidisciplinară, profesioniștii săi sunt responsabili cu diagnosticarea, tratarea și monitorizarea pacienților cu patologie mamară, în special cancer de sân. Aceștia deservesc nu numai pacienții din zona de sănătate repartizată la Marañón, ci și, din ce în ce mai mult, din alte centre care solicită trimitere la acest spital. Este o unitate în care se oferă îngrijire cuprinzătoare persoanelor afectate de patologia mamară cu scopul de a garanta un tratament eficient, personalizat, concentrat pe nevoile fiecărui pacient.

Unitatea de sâni a Spitalului Gregorio Marañón a fost acreditată de către Societatea Spaniolă de Senologie și Patologie Mamară. Acest certificat reprezintă o recunoaștere a calității asistenței oferite de această echipă multidisciplinară și deschide ușa pentru obținerea acreditării europene.

Unitatea este formată din profesioniști din serviciile de Anatomie Patologică, Radiologie, Ginecologie, Oncologie Medicală, Radio-oncologie, Medicină Nucleară, Chirurgie Plastică, Recuperare și Psihologie, printre altele, care diagnosticează, tratează și monitorizează în special pacienții cu patologie mamară cancer mamar. Aceștia deservesc nu numai pacienți din zona de sănătate repartizată la Marañón, ci, din ce în ce mai mult, și pacienți din alte centre publice și private care solicită trimitere la acest spital.

Managementul cancerului de sân a devenit mai complex în ultimii ani, odată cu generalizarea programelor de screening, a tehnicilor de depistare precum biopsia selectivă a ganglionului santinelă sau marcarea radiologică a leziunilor nepalpabile, cererea în creștere pentru reconstrucția sânilor și chirurgia oncoplastică dezvoltarea testelor genomice și implicarea lor în tratamente și revenirea pacientului la viața obișnuită cu recomandări adecvate privind alimentația, exercițiile fizice și stilul de viață…

Unitatea de sâni a Spitalului Gregorio Marañón oferă îngrijiri multidisciplinare și cuprinzătoare persoanelor afectate de patologia sânilor, cu scopul de a garanta un tratament eficient, personalizat, concentrat pe nevoile fiecărui pacient. Această abordare colaborativă implică o echipă de profesioniști din diferite discipline care lucrează împreună pentru a oferi îngrijiri cuprinzătoare care abordează nu numai aspectele medicale, ci și aspectele emoționale, psihologice și sociale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Unitatea de sâni a Spitalului Gregorio Marañón, acreditată pentru calitatea îngrijirilor oferite de echipa sa multidisciplinară