#Spania – Ceremonia de prezentare a celor trei apeluri de promovare a cercetării biomedicale și medicale în Spania.

Distribuie pe Cele trei apeluri vor fi lansate în cadrul PERTE for Vanguard Health și al Planului de recuperare, transformare și reziliență și sub umbrela Acțiunii strategice în sănătate (AES), principalul instrument de finanțare a cercetării în domeniul sănătății în Spania, gestionat de ISCIII.

Secretarul general de cercetare, Eva Ortega, a participat la prezentarea acestor apeluri, unde a evidențiat angajamentul Ministerului față de cercetarea în domeniul sănătății prin Institutul de Sănătate Carlos III. „Am mărit semnificativ bugetul Institutului, trecând de la 270 de milioane de euro în 2018 la aproape 600 de milioane de euro în 2023.”a subliniat el.

Ortega a afirmat că „Această creștere arată clar angajamentul nostru față de știința de calitate pentru a avansa în căutarea de soluții în domeniul sănătății și, prin urmare, pentru a îmbunătăți bunăstarea oamenilor, obiectiv care se află în centrul politicilor noastre.”.

Apel pentru dezvoltarea unităților de cercetare clinică (UiC)lla Primul dintre aceste apeluri are în vedere 45 de milioane de euro să finanțeze acțiuni care vizează crearea sau consolidarea unităților de cercetare clinică în España, structuri aparținând centrelor de sănătate, precum spitale sau centre de asistență primară și care pot face parte din Institutele de Cercetare în Sănătate, dedicate sprijinirii dezvoltării de studii clinice cu orientare către nevoile persoanelor care participă la acestea.

Spania este în prezent a doua țară din lume în dezvoltarea de studii clinice, o poziție de lider pe care acest apel o va ajuta să o consolideze, îmbunătățind capacitățile de cercetare ale Sistemului Național de Sănătate (SNS) cu furnizarea de infrastructură care vizează în mod special acest lucru.

Acest apel inovator încorporează un nou element în structurarea capacităților de cercetare și inovare în SNS, cu criterii de echitate în accesul cetățenilor la resursele disponibile.

În acest scop, se concentrează pe acoperirea adecvată a nevoilor pacienților care participă la studiile clinice și ale familiilor acestora, cu o atenție deosebită grupurilor vulnerabile, promovând umanizarea.

LAMai mult, se urmărește consolidarea cercetării clinice în zonele geografice cu mai puțină dezvoltare identificată în acest domeniu, pentru a promova accesul la studiile clinice pentru populația din aceste zone.

Apel pentru proiecte personalizate de cercetare în medicina de precizieAl doilea apel pentru misiuni comune ale Ministerului Științei, Inovării și Universităților și al Ministerului Sănătății urmărește să continue consolidarea unei implementări echitabile și a coeziunii teritoriale a medicinei de precizie în Spania.

ȘIÎn total, se vor acorda ajutoare în valoare de 25 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor capabile să transforme procesul decizional în practica clinică și măsurile de sănătate publică, promovând o medicină mai sigură, mai eficientă, preventivă și predictivă, bazată pe utilizarea adecvată a datelor masive și adaptate la caracteristici individuale care afectează sănătatea.

Aceste granturi ne vor permite să continuăm să implementăm aplicații specifice ale medicinei de precizie personalizate în Spania pentru a promova o abordare timpurie și individualizată a bolilor. Aceste noi aplicații trebuie să fie susținute de infrastructura IMPaCT, care funcționează pe trei piloni principali: Medicină genomică, Medicina predictivă și Știința datelor.

Liniile de cercetare obiect al apelului sunt următoarele:

Vvalidarea internă și externă a biomarkerilor de expunere și/sau biomarkerilor evenimentelor clinice sau biologice timpurii, utili în evaluarea expunerii și depistarea precoce a bolilor relevante pentru frecvența și impactul social al acestora, cu accent special pe traducerea lor în cohorta IMPACT pilon al medicinei predictive. Integrarea expunerii mediului în cohorta IMPaCT și a efectelor asupra sănătății. Armonizarea și integrarea informațiilor din istoricul clinic de asistență medicală primară și spitalicească, utile în urmărirea în studiile de cohortă a populației generale, cu accent special pe traducerea acesteia la cohorta pilonului IMPaCT al Medicinei Predictive. Strategii de captare și procesare a informațiilor clinice, genomice și neconvenționale care necesită capacități de calcul ridicate și permit integrarea lor în studiile de medicină de precizie. Variabilitatea genomică a cohortei IMPaCT și relația acesteia cu variabilele geografice, demografice și etnice. Propunerile dezvoltate și/sau cu traducere imediată în cohorta IMPaCT sunt considerate prioritare.Apel pentru proiecte de cercetare în boli rare și patologii neuromusculareApelul de Misiuni Comune al Ministerului Științei, Inovării și Universităților și al Ministerului Sănătății va finanța, cu 20 de milioane de euro, proiecte în boli rare și patologii neuromusculare care fac posibilă dezvoltarea și implementarea în SNS a acțiunilor clinico-asistență, care ne permit să îmbunătățim prevenirea, diagnosticul, tratamentul și, în cele din urmă, îngrijirea pacienților și familiilor.

ObObiectivul este de a finanța linii de lucru coordonate, cu coeziune teritorială și colaborare între comunitățile autonome.

lLiniile de cercetare obiect al apelului sunt următoarele:

Medicina genomică a bolilor rare, identificarea variantelor și instrumentelor de prevenire și diagnosticare precoce a acestor boli, inclusiv a tumorilor de joasă frecvență.Mîmbunătățirea prevenirii, diagnosticării precoce și tratamentului sclerozei laterale amiotrofice (SLA) și a altor boli neuromusculare, prin stabilirea de circuite coordonate de îngrijire și cercetare. Cercetarea strategiilor de continuitate a îngrijirii de la spital la asistența primară pentru îngrijirea pacienților cu boli rare și a familiilor acestora, cu accent deosebit pe prevenire. Cercetare în îngrijirea cronicității și dizabilității pacienților cu boli rare, SLA și alte boli neuromusculare. La prezentarea acestor trei apeluri au participat și comisarul PERTE pentru Vanguard Health, Raquel Yotti, și directorul ISCIII, Marina Pollán.

Deschiderea și închiderea termenelor limită pentru depunerea propunerilor pentru apeluriUnitateEste cercetare clinică: din 16 iulie până pe 12 septembrie.Cele două misiuni Știință-Sănătate: din 18 iulie până pe 5 septembrie.
Mai multe stiri Guvernul plănuiește o investiție în știință de 18,4 miliarde de euro, cea mai mare dintre… Guvernul alocă peste 1.000 de milioane de euro pentru finanțarea științei și… Etichete: Ştiinţă Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Apeluri Sănătate Sursa: Guvernul Spaniei – Știința, Inovația și Universitățile alocă 90 de milioane pentru promovarea cercetării biomedicale și a sănătății