#Spania – Ministrul Președinției, Justiției și Relațiilor cu Cortes, Félix Bolaños, în timpul vizitei la Curtea de violență împotriva femeilor din Cáceres, (Piscina Moncloa / Raúl Salgado)

Distribuie pe Ministrul Președinției, Justiției și Relațiilor cu instanțele, Félix Bolaños, a efectuat o călătorie instituțională în Extremadura săptămâna aceasta, unde a vizitat Curtea de violență împotriva femeilor din Cáceres, însoțit de șefa instanței, judecătorul Cristina Mendigutía și sa întâlnit cu președintele Curții Superioare de Justiție a acestei comunități autonome, María Félix Tena.

bOlaños a apreciat atenția specializată acordată de Tribunalul pentru violență împotriva femeilor din Cáceres, prima din Spania care a acoperit o provincie, și a evidențiat-o ca un model de urmat, deoarece permite femeilor victime ale violenței de gen rezidente în zonele rurale, primesc atenție personalizată fără a fi nevoiți să se deplaseze la sediul judiciar, putând depune mărturie din municipiile lor prin videoconferință.

În declarații către presă, ministrul a explicat că viitoarea Lege organică privind măsurile privind eficiența Serviciului Public de Justiție, aflată în curs de procesare de către parlament, include implementarea instanțelor de judecată – dintre care una va fi creată la Badajoz – care va înlocui instanțe unipersonale și va avea secții specializate, tot în violență de gen. Acest lucru va contribui la decongestionarea activității instanțelor, îndreptându-se astfel către o Justiție mai modernă și mai eficientă.

Importanța digitalizării în procesele de regionalizareÎn cadrul întâlnirii cu președintele TSJ din Extremadura, încadrată în runda de contacte cu toți președinții acestor instanțe, María Félix Tena și ministrul au discutat despre principalele provocări cu care se confruntă serviciul public de justiție din această regiune, precum și despre importanţa menţinerii în continuare a unei relaţii de colaborare între ambele instituţii.

În plus, aceștia au evidențiat acțiunile care sunt întreprinse pentru a îmbunătăți transformarea digitală a Portugaliei în cadrul Memorandumului de înțelegere cu Portugalia.

Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la MéridaÎn timpul călătoriei sale instituționale în Extremadura, Félix Bolaños a participat și la Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Mérida, unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru și cel mai vechi dintre cele organizate în Spania. Acolo, ministrul s-a putut bucura de muncă „Aspect” la Teatrul Roman.

Mai multe stiri Guvernul reorganizează Administrația de Justiție pentru a eficientiza procedurile Etichete: Violența de gen Justiţie Sursa: Guvernul Spaniei – Bolaños subliniază importanța specializării judiciare în lupta împotriva violenței de gen