#Madrid –

Un total de 43 de centre de sănătate și 110 profesioniști din domeniul asistenților medicali fac parte din această rețea de colaborare

Directorul de Asistență Primară din Comunitatea Madrid, Rosario Azcutia, a participat vinerea trecută, 28 iunie, la un eveniment intern în care au fost anunțate rezultatele studiului PreveCardio, care a făcut posibilă cunoașterea factorilor de risc cardiovascular în mai mult de 3.500 de adulți din regiune între 50 și 75 de ani.

Evenimentul, care a avut loc la Centrul de Sănătate al Canalului Panama, în districtul Ciudad Lineal, a inclus și participarea la închidere a directorului adjunct al Sănătății, Paloma Santos, alături de diferiți oficiali ai Direcțiilor de Asistență Medicală de Asistență Primară. . Printre aceștia, directorii medical și de asistență medicală ai Direcției Western Care, Ana Ballarín și Susana Martín; directorii de îngrijiri medicale și de asistență medicală ai Direcției de îngrijire a centrului, Clara Abad și Sonia López; directorul medical al Direcției de Asistență Est, Julia Quevedo; și directorul de îngrijire medicală a Direcției de îngrijire de Sud, Inmaculada García Ferradal, împreună cu managerul centrului său, Beatriz Herrero. În numele CardioRed au fost prezenți coordonatorul său medical, Jesús Flores, și managerul său de proiect, Christian Bengoa.

Analiza a fost dezvoltată de CardioRed, o rețea de colaborare a Serviciului de Sănătate din Madrid, în care participă un total de 43 de centre și 110 profesioniști din domeniul asistenței medicale primare, precum și specialiști din spitale publice, cum ar fi Clinica San Carlos, Severo Ochoa de Leganés, Prințul Asturiei de Alcalá de Henares și Fuenlabrada și lucrătorii sanitari de la SUMMA 112.

După cum sa raportat în aprilie anul trecut, studiul arată că o treime dintre persoanele analizate, care au fost supuse unui control la centrele de sănătate, cu un interviu despre obiceiurile de viață și măsurarea variabilelor precum tensiunea arterială, greutatea, înălțimea, profilul lipidic și glicozilat. hemoglobina, a avut un istoric de patologii care au afectat inima sau vasele de sânge, printre alte date de interes.

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistența Primară participă la prezentarea rezultatelor unui studiu care măsoară riscul cardiovascular al populației adulte