#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca 6 milioane de euro pentru acțiuni de formare pentru ocuparea forței de muncă în 2024 destinate lucrătorilor șomeri și care includ angajamentul, din partea companiilor și entităților beneficiare, de a angaja cel puțin 40% dintre studenții care le finalizează. Prognoza este că vor avea loc aproape 140 de cursuri și workshop-uri, ajungând la peste 2.000 de șomeri rezidenți din Madrid, care trebuie să fie înregistrați ca solicitanți în birourile de ocupare a forței de muncă din regiune.

Săptămâna aceasta, Consiliul Guvernului a aprobat inițiativa Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă care se adresează companiilor care dețin centre de lucru situate în Madrid, precum și entităților publice sau private de formare. Subvențiile, de până la 300.000 de euro, vor acoperi costurile activităților de formare și stagii ale studenților.

Pentru a avea acces la ajutor, aceste organizații trebuie să garanteze că recrutarea studenților are loc în termen de șase luni. Contractele trebuie să fie pe durată nedeterminată sau cu o durată de cel puțin 6 luni și cu normă întreagă, sau 9 luni cu normă parțială. Dacă este modalitatea alternativă, durata minimă va fi de 12 luni cu normă întreagă.

Vor fi programate acțiuni care vizează obținerea de certificate profesionale și specialități didactice din catalogul Serviciului Public de Ocupare de Stat. Ca noutate, acest apel permite atât posibilitatea de teleinstruire, cât și predarea independentă a modulelor care compun certificatele. Din 2019, în acest program au fost investiți aproape 30 de milioane de euro, de care au beneficiat 9.345 de studenți.

Apelul va fi publicat în viitorul apropiat în Monitorul Oficial al Comunității Madrid –BOCM–, iar acțiunile de formare vor fi accesibile prin intermediul motor de căutare a cursurilor guvernamentale regionalecare include întreaga ofertă gratuită de formare profesională pentru angajare, sau mergând la oricare dintre birourile de ocupare a forței de muncă din Comunitatea Madrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 6 milioane pentru formare profesională cu angajament de contract