#Madrid –

Comunitatea Madrid a investit 29,7 milioane de euro pentru a construi și îmbunătăți infrastructura sportivă în 58 de municipalități din regiune, în cadrul Programului său de investiții regionale (PIR). În acest sens, va construi o nouă pistă de atletism care va deservi 34.000 de locuitori din San Lorenzo de Escorial și El Escorial. Acesta va fi amplasat în acest din urmă municipiu și va presupune o investiție de 3,5 milioane de euro imputat la PIR 2022/26.

Acest lucru a fost raportat de ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, în timpul vizitei sale de astăzi la San Lorenzo de Escorial, însoțit de primarul orașului, Carlota López, și de consilierul din El Escorial, Antonio Vicente, unde a participat la Ziua Bicicletei, care este sărbătorită cu un marș popular și mai multe competiții pentru copii și tineri pentru promovarea sportului ciclism. „Sprijinul pentru municipalități și promovarea sportului sunt angajamente clare ale guvernului Isabel Díaz Ayuso”, a subliniat consilierul.

García Martín a vizitat ulterior parcela unde va fi amplasată noua pistă de atletism. Această nouă infrastructură va acoperi nevoile cluburilor și școlilor municipale din nord-vestul regiunii, care vor avea un spațiu modern unde se pot antrena. Acesta va fi construit pe un teren de peste 20.000 de metri pătrați în Parcul El Tomillar, care are o suprafață totală de 205.000 de metri pătrați. Va fi o pistă omologata de 400 de metri lungime care va putea găzdui competiții federate locale, regionale, naționale și internaționale.

Lucrarea presupune defrișarea superficială a zonei pentru curățarea acesteia și nivelarea terenului pentru amplasarea unui gard perimetral. De asemenea, vor fi instalate noi rețele de salubritate, electricitate și instalații sanitare și vor fi construite și două clădiri pentru a găzdui, printre alte servicii, vestiare și toalete.

PIR este un instrument de cooperare al Comunității Madrid pentru a ajuta municipalitățile cu costurile de realizare a lucrărilor și serviciilor de competență locală. Anul acesta are un buget de 1.000 de milioane de euro, cel mai mare din toată istoria sa.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a investit aproape 30 de milioane pentru a construi și îmbunătăți infrastructura sportivă în 58 de municipalități