#Madrid –

Comunitatea Madrid a implementat deja peste 100 de proiecte bazate pe inteligența artificială (IA) pentru a realiza servicii publice mai moderne, personalizate, eficiente și eficiente. Executivul regional, prin Biroul Tehnic pentru Promovarea IA, analizează modul de utilizare care se face a acestei tehnologii în Administrație și studiază noi cazuri de utilizare.

Ministrul digitalizării, Miguel López-Valverde, a făcut un bilanț al managementului în ministerul de pionierat și unic cu aceste caracteristici din Spania, unde a afirmat că AI „generează oportunități fără precedent și contribuie la transformarea societății noastre, oferind noi produse și posibilități. de care trebuie profitat pentru tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea vieții madrilenilor.”

López-Valverde a precizat că în sistemul regional de sănătate sunt utilizate peste 70 de aplicații pentru ca medicii să aibă mai multe informații atunci când își pun diagnosticele, analizează imagini medicale, prevăd complicații, detectează riscuri sau îmbunătățesc managementul serviciului de urgență. În acest sens, el a amintit că regiunea „lucrează de ani de zile pentru a promova noi modele de sănătate bazate pe cunoaștere și inovație și pentru a încorpora tehnologia de ultimă oră în spitalele din Madrid”.

Consilierul a explicat că IA este folosită în toate domeniile Administrației. În Justiție iese în evidență motorul de căutare 360º, un instrument cu care judecătorii, procurorii și avocații pot recupera toate informațiile nestructurate care compun un dosar judiciar, atât scris, cât și audiovizual, și care are deja 37 de milioane de documente și peste 300.000 de videoclipuri înregistrate. , ceea ce reprezintă economii substanțiale la orele de lucru și agilitate în management.

În Angajare au modele predictive sau potrivirea competențelor de CV; în Mediu, modele predictive pentru diferite tipuri de polen; În Educație sunt folosite instrumente care generează automat subtitrări pe videoclipuri pentru a le îmbunătăți accesibilitatea, sau în Afaceri Sociale, Unique Social History, un sistem de analiză a datelor pentru a face predicții, a obține indicatori de utilizare și a permite o planificare și un management mai eficient.

López-Valverde a evidențiat crearea Biroului Tehnic de Promovare AI pentru a coordona toate inițiativele Administrației cu această tehnologie și la care companii precum Microsoft, SAS și NTT Data s-au alăturat deja. De asemenea, a evidențiat lansarea clusterului de Inteligență Artificială, format din peste 40 de entități și companii din sector pentru a promova colaborarea public-privat în această materie.

Cardul de sănătate virtual

Consilierul a anunțat că departamentul său va lansa noi servicii de card virtual de sănătate (TSV) luna aceasta, „cum ar fi actualizarea calendarului de vaccinare sau îmbunătățirea accesibilității”. López-Valverde a asigurat că Comunitatea „are unul dintre cele mai complete sisteme TSV din lume, cu peste 45 de servicii care cuprind peste 150 de funcționalități”.

„Cu acest card, locuitorii din Madrid beneficiază de îngrijiri medicale complete, deoarece pot solicita o programare la medicul de familie, pot face o consultație video sau pot consulta informații despre medicamentele prescrise sau despre cea mai apropiată farmacie deschisă”, a subliniat consilierul. „Este o inițiativă inovatoare și de pionierat în țară care are deja peste 3,2 milioane de utilizatori și care a permis să fie reunite într-un singur spațiu funcționalitățile cardului fizic, informațiile clinice și procedurile care anterior necesitau o investiție semnificativă timp”, a adăugat el.

Agenția de securitate cibernetică

López-Valverde a evidențiat, de asemenea, crearea Agenției de Securitate Cibernetică, care lucrează deja cu municipalitățile din regiune pentru a-și consolida sistemele și care a demarat „o campanie de informare prin consiliile orașelor și rețelele sociale cu care se oferă informații despre diferite tipuri de escrocherii prin intermediul rețelei și cum să le prevenim.”

Această organizație „întărește capacitățile împotriva atacurilor informatice în creștere, lucrează cu entități cu mai puțin de 20.000 de locuitori care nu au strategii sau mijloace pentru a-și proteja sistemele, încurajează antreprenoriatul în ecosistemul de afaceri al sectorului, promovează cultura în acest domeniu în societate și oferă locuitorilor din Madrid cadrul necesar de încredere în relația lor cu tehnologiile”, a explicat el.

În plus, el a precizat că anul acesta Executivul regional „a investit 23 de milioane de euro pentru a face față creșterii infracțiunilor cibernetice”. Potrivit Crime Balance in Spania, acestea au crescut cu 25% în 2023, ajungând la aproape 80.000.

Planul de șoc tehnologic al angajării

În ceea ce privește Planul de șoc de promovare a angajării tehnologice în regiune, consilierul a detaliat că Comunitatea Madrid a activat deja 32 de măsuri care au ca scop să ofere locuitorilor din Madrid abilitățile necesare pentru a utiliza instrumente digitale, de bază sau de ultimă generație un nivel personal si profesional. Aceste programe reprezintă o investiție de 63 de milioane de euro.

În acest sens, el a evidențiat recenta lansare a Madrid Aula Digital, noua platformă de formare și educație pentru consolidarea formării cetățenilor, aducând conținut tehnologic tuturor publicurilor. Această inițiativă are peste 150 de cursuri gratuite și o investiție de 8,2 milioane de euro.

De asemenea, el a evidențiat „primirea bună pe care au avut-o diferitele cursuri care au fost predate în întreaga regiune, în care locuitorii din Madrid au fost învățați să interacționeze cu aplicațiile financiare, să gestioneze multiplele funcționalități pe care le are TSV sau să se protejeze de acestea. escrocherii cibernetice.”

López-Valverde a explicat munca Ministerului de a promova transformarea digitală a celor 144 de municipii cu mai puțin de 20.000 de locuitori. Printre acțiunile desfășurate, proiectul-pilot de eficientizare a procedurilor administrative ale consiliilor orășenești prin automatizarea procedurilor care acum sunt manuale, punerea la dispoziție a 800 de laptopuri de ultimă generație sau activarea Biroului de Promovare a Conectivității pentru a ajuta localitățile să finalizeze. dezvoltarea lor.

Proceduri digitizate

Consilierul s-a referit și la proiectul INNOVA, prin care au fost reproiectate, simplificate și digitalizate 1.450 de proceduri pentru cetățeni și companii, iar procedurile au fost simplificate. În plus, el a avansat că Executivul regional „va încorpora sisteme de voce și asistenți conversaționali, astfel încât aplicațiile publice să fie mai accesibile persoanelor cu un anumit tip de dizabilități vizuale sau cognitive”.

În cele din urmă, a criptat peste un milion de accesări la IDentifica, sistemul inovator de semnătură digitală lansat de guvernul regional pentru a facilita interacțiunea telematică a cetățenilor cu Administrația și care oferă acces rapid și agil la peste 70 de servicii publice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid folosește inteligența artificială în peste 100 de proiecte pentru îmbunătățirea serviciilor publice