#Madrid –

Comunitatea Madrid a deservit peste 22.000 de vizitatori la Centrul de Turism Sol în prima jumătate a anului, dintre care 53% erau străini din țări precum Franța, Italia și Argentina, în special, iar 47% erau cetățeni ai regiunii în sine, Catalonia și Comunitatea Valenciană.

Acest lucru reiese dintr-un sondaj efectuat în acest birou, situat în istorica Puerta del Sol, unde se înregistrează și o schimbare a tendinței în ceea ce privește durata șederii. Astfel, procentul turiștilor care au petrecut între patru și șapte nopți a fost de 35%, față de cei care au petrecut între două și patru nopți, 22%, hotelul fiind cazarea preferată în toate cazurile cu aproape 92%.

De asemenea, femeile au făcut mai multe solicitări de informații (57%) decât bărbații (43,2%), în timp ce, pe segmente de vârstă, persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani au fost cele care au depus cele mai multe întrebări (44%), urmate de cele peste 65 (23,4%) și tineri între 25 și 44 de ani (aproape de 20%).

Pe de altă parte, majoritatea sejururilor acestor vizitatori au fost legate de agrement (54%) și cultură (40,5%), foarte departe de turismul de familie (1,83%) și turismul de afaceri (0,81%).

Pe de altă parte, acest spațiu de primire a turiștilor a devenit o referință pentru prezentarea destinațiilor și produselor regionale și pentru desfășurarea de întâlniri și întâlniri ale sectorului. Din ianuarie, au fost organizate conferințe și evenimente la care au participat municipalități precum Arganda del Rey, Brunete, Daganzo sau Villaviciosa de Odón și instituții precum Universitatea Rey Juan Carlos (URJC) și Universitatea Complutense (UCM).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deservește peste 22.000 de vizitatori la Centrul de Turism Sol în prima jumătate a anului