#Spania – Ministrul Sănătății, Mónica García, cu reprezentanții Fenin în cadrul întâlnirii pe care au avut-o.

Distribuie pe Mónica García a subliniat la finalul întâlnirii că „Am avut o întâlnire cordială, în care am abordat cadrele de colaborare dintre industria pe care o reprezintă Fenin și Minister, cu accent pe angajamentul pentru produse cu valoare adăugată ridicată și cea mai avansată tehnologie. În plus, am convenit asupra angajamentului nostru față de sustenabilitatea sistemului și a modelelor orientate către pacient.”. „Pentru acest minister, această colaborare are o relevanță deosebită în fața planurilor INVEAT și AMAT.”a adăugat.

La rândul său, Fenin a evidențiat angajamentul permanent al acestui sector de a dezvolta soluții tehnologice inovatoare care să îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții pacienților, contribuind la eficacitatea și sustenabilitatea Sistemului Național de Sănătate.

A fost evidențiată importanța ca inovațiile tehnologice să poată fi încorporate rapid și echitabil în sistemul de sănătate. Au fost discutate aspecte precum achizițiile publice bazate pe valoare și soluții practice pentru eficientizarea proceselor de contractare.

De asemenea, legat de o mai bună competitivitate și capacitate productivă a acestei industrii, s-a discutat și planul de industrializare a sectorului, care ar reduce dependența actuală de țările terțe în produse esențiale precum tehnologia sănătății, oportunitatea fiind atragerea de investiții, crearea de locuri de muncă de calitate. și păstrează talentul.

La fel, ambele părți au abordat diversele reglementări pe care Ministerul Sănătății le elaborează prin regulament și care pot permite încorporarea noilor tehnologii în furnizarea de produse farmaceutice, să aibă reglementări sectoriale de publicitate mai moderne sau să aibă procese de evaluare a tehnologiilor medicale agile și utile.

Renovarea parcului tehnologic de sănătateÎntâlnirea a servit și pentru a aborda reînnoirea necesară a parcului tehnologic al sănătății și a face bilanțul Planului INVEAT. Acest plan, deja executat, a făcut posibilă reînnoirea și/sau creșterea între 2021 și 2023 a aproape 850 de echipamente high-tech în toate spitalele publice naționale.

Fenin i-a transmis ministrului satisfacția sa față de dezvoltarea acestui plan, care în prezent avansează prin Planul pentru Tehnologia Înaltă a Sănătății (Planul AMAT-I).

Mai multe informatii Planul INVEAT Mai multe stiri Ministrul Sănătății vizitează echipamentele de înaltă tehnologie ale Spitalului Miguel Servet Miñones anunță că Health finalizează instalarea celor 851 de echipamente de înaltă tehnologie… Etichete: Sănătate Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea lucrează pentru a încorpora tehnologii inovatoare în Sistemul Național de Sănătate