#Spania – Racheta europeană Ariane 6.

Distribuie pe Spania a contribuit cu o investiție de peste 228 de milioane de euro la dezvoltarea noii rachete europene Ariane 6, care a fost lansată în spațiu aseară din Portul Spațial European din Guyana, în timpul zborului său inaugural.

Mai exact, cele peste 228 de milioane de euro corespund cuantumului contractelor pe care Agenția Spațială Europeană (ESA), din care Ministerul Științei, Inovării și Universităților face parte prin Agenția Spațială Spaniolă (AEE), le-a angajat cu Spania. industrie pentru a dezvolta Ariane 6.

Ministrul Științei, Inovării și Universităților, Diana Morant, a descris-o „succes istoric” lansarea în spațiu a acestei rachete de la Agenția Spațială Europeană (ESA). „Țara noastră își întărește contribuția și capacitățile în acest sector strategic, iar Europa își garantează autonomia în accesul la spațiu”el a declarat.

Ariane 6 este cel mai recent model din familia de lansatoare europene Ariane. Cu un design modular și versatil, racheta este capabilă să lanseze misiuni care vizează atât orbita joasă a Pământului, cât și spațiul adânc.

Zborul inaugural, denumit VA262, are scopul de a arăta capacitatea și aptitudinea lui Ariane 6 de a părăsi gravitația Pământului și de a opera în spațiu.

Mai multe stiri Spania și Statele Unite își consolidează cooperarea științifică în stația de monitorizare… Guvernul plănuiește o investiție în știință de 18,4 miliarde de euro, cea mai mare dintre… Etichete: Ştiinţă Guvernul Spaniei UE Sursa: Guvernul Spaniei – Spania contribuie la dezvoltarea rachetei europene Ariane 6 cu o investiție de peste 228 de milioane de euro