#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să investească 129 de milioane de euro în lucrările complete de renovare a liniei 6 de metrou, lucrări care vor permite introducerea automatizării în circulația trenurilor. În acest scop, Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii va scoate, în zilele următoare, o licitație publică pentru această acțiune, care va începe să se desfășoare din 2025.

Astfel, L6 va deveni prima infrastructură suburbană care va implementa conducerea automată, ceea ce presupune o îmbunătățire semnificativă a calității serviciului oferit utilizatorilor întrucât, printre alte avantaje, facilitează pornirea unui tren în mai puțin de două minute , reduceți timpii de așteptare pe peroane și creșteți capacitatea pasagerilor pe oră.

În plus, va însemna o reducere a numărului de incidente pe linie și a costurilor de întreținere, economisește energie făcând accelerarea și manipularea trenurilor mai omogene și facilitează un răspuns mai rapid pentru a face față vârfurilor de cerere.

De asemenea, automatizarea reprezintă reînnoirea tuturor semnalizării liniilor și amplasarea de uși automate pe platforme pentru a îmbunătăți siguranța utilizatorilor.

Proiectul cuprinzător de transformare pentru linia 6 presupune modernizarea celei mai utilizate infrastructuri a întregii rețele cu peste 90 de milioane de călătorii înregistrate în primele șase luni ale anului 2024 și o medie de 400.000 de călători zilnic. Reprezintă 16% din totalul călătoriilor efectuate în metroul din Madrid.

Printre actiunile de imbunatatire care vor fi intreprinse se remarca inlocuirea traverselor actuale cu traverse noi din beton si introducerea tehnologiei de ultima generatie; sau instalarea unei catenare rigide în garajele Ciudad Universitaria, printre altele. De asemenea, sunt avute în vedere optimizarea amenajării și geometriei căii și implementarea de noi sisteme de atenuare a zgomotului și vibrațiilor. În acest fel, L6 se pregătește pentru sosirea noilor trenuri, a căror fabricație a fost deja adjudecată recent, și va presupune reînnoirea totală a convoaielor care acoperă linia.

Întreruperea serviciului în două faze

Pe parcursul lucrărilor, serviciul va fi întrerupt în două faze. Prima va avea loc în perioada iunie-septembrie 2025 în arcul de sud-vest, între Moncloa și Méndez Álvaro. În a doua, din septembrie până în decembrie, va fi afectată tronsonul de nord-est, între Moncloa și Legazpi.

Pe tot parcursul acestei perioade, Comunitatea Madrid va pune la dispoziția cetățenilor alternative gratuite de transport care acoperă rutele afectate, iar pentru a căror definire suburbana va avea părerea utilizatorilor înșiși printr-un sondaj care va fi realizat în curând la poalele platformei. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va investi 129 de milioane de euro în renovarea completă a liniei 6 de metrou care va permite automatizarea circulației trenurilor