#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca un total de 251,5 milioane de euro compensației salariale retroactive de 2% pentru funcționarii publici și profesorii grupului concertat. Astăzi Consiliul Guvernului a aprobat această măsură care se adresează personalului administrației regionale, companiilor, fundațiilor și organizațiilor afiliate, universităților publice și centrelor de învățământ susținute din fonduri publice. În total, vor beneficia peste 250.000 de muncitori.

Executivul regional respectă această creștere a Legii 31/2022 și, în plus, la acest procent de 2% s-ar putea adăuga în viitor un 0,5% suplimentar în funcție de evoluția IPC. Inițiativa se va concretiza în statul de plată al bugetarilor din luna august a anului viitor, majorarea de la 1 ianuarie 2024 fiind plătită ca restanțe și cu efect retroactiv.

Această majorare se adaugă celei aprobate de Consiliul de Guvern, în octombrie 2023, prin care s-a efectuat o majorare salarială retroactivă de 0,5% pentru bugetari, astfel că în ultimul an aceștia au avut o creștere globală care s-a ridicat la 3% .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 251 de milioane pentru o creștere a salariului cu 2% pentru toți angajații săi publici