#Madrid –

Comunitatea Madrid va modifica Programul Regional de Investiții (PIR) 2022/26 pentru a îmbunătăți procedurile administrative ale acțiunilor pe care le coordonează cu consiliile, precum și pentru a accelera primirea finanțării pentru proiectele acestora.

Consiliul de Guvern a aprobat astăzi Decretul de modificare a acestui program care are în vedere posibilitatea de a dobândi terenuri, clădiri și alte proprietăți în sarcina PIR și alocarea acestora către locuințe protejate public spre închiriere. De asemenea, include flexibilizarea procedurilor la actualizarea sau înregistrarea unei lucrări în sistem, precum și eliminarea necesității aprobării unui plan anual de gestionare a subvenției pentru investiții.

Printre noi caracteristici se numără și posibilitatea ca primăriile cu mai puțin de 20.000 de locuitori să aleagă modalitatea de procesare a fiecărei lucrări sau, în plus, ca acțiunile de furnizare care au o sumă mai mică de 100.000 de euro să devină direct responsabilitatea conducerii municipale.

Acest nou document oferă consiliilor o mai mare securitate juridică în derularea acțiunilor supramunicipale care sunt înregistrate și are în vedere și cofinanțarea acestora.

Programul de Investiții Regionale este instrumentul de bază al cooperării economice pentru cheltuielile necesare realizării lucrărilor și serviciilor de competență locală, care are un buget de 1.000 de milioane de euro, cel mai mare din istoria sa.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid facilitează pentru consiliile municipale achiziționarea de terenuri și imobile în cadrul PIR pentru locuințe protejate public pentru închiriere.