#Madrid –

Consiliul de conducere al Comunității Madrid a aprobat astăzi o investiție de 5,2 milioane de euro pentru contractul pentru Reședința și Centrul pentru vârstnici dependenți Día Plata y Castañar, situat în cartierul Villaverde din Madrid. Valabilitatea acestuia va fi de la 1 august până la 31 iulie 2025.

Complexul dispune de 265 de locuri, dintre care 220 sunt rezidentiale si 45 sunt de zi in Centrul de Zi. Serviciile oferite in facilitatile sale, in afara de cazare si intretinere, sunt suport si ingrijire personala; activități care vizează menținerea capacităților funcționale ale utilizatorilor; și îngrijiri gerontologice și de reabilitare, cu kinetoterapie și terapie ocupațională.

Oferă, de asemenea, îngrijire psihologică, care include diagnosticarea și evaluarea utilizatorilor, precum și tratamentele individuale sau de grup de care au nevoie, precum și suport emoțional pentru vârstnici și familiile acestora.

În plus, profesioniștii săi desfășoară activități de asistență socială, în care sunt evaluate circumstanțele fiecărui utilizator, pentru a promova integrarea și participarea acestuia la viața centrului, cu animație socioculturală și activități de stimulare a relațiilor cu familiile. De asemenea, se oferă asistență religioasă și alte servicii precum podiatrie sau coafură.

Executivul regional este în proces de transformare a centrelor rezidențiale aflate în proprietate publică în unități de conviețuire, precum spații pentru locuințe și cu grupuri mai mici. Acest dispozitiv este unul dintre primele șase în care se va derula această inițiativă, menită să permită locuitorilor să locuiască în unități care seamănă cu mediile casnice, cu propriile servicii comune, camere de zi și birouri, oferindu-le o atenție mai individualizată.

Celelalte cinci reședințe în care vor începe lucrări cuprinzătoare pentru a crea unități de coexistență sunt Parque de los Frailes (Leganés), Parque Coimbra (Móstoles), Usera, Peñuelas (Arganzuela) și Madrid Sur (Puente de Vallecas), aceste ultime trei situate în Capitala Madridului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 5,2 milioane în reședința și centrul Dia Plata y Castañar de Villaverde