#Spania – Ministerul Culturii și Renfe au reînnoit acordul de colaborare semnat între ambele părți pentru promovarea programului Muzee în Rețea, cu scopul de a oferi atât trenurilor Renfe, ca mijloc de transport, cât și muzeului ca expresie a culturii, un nou relevanţă.

Prin acest acord, clienții programului de fidelitate Más Renfe vor putea beneficia de avantaje speciale precum o reducere de 50% la prețul de intrare la muzeele de stat ale Ministerului Culturii care fac parte din programul Museos en Red la orice ora , prezentând cardul Más Renfe și dovedindu-vă identitatea la casele de bilete ale muzeului.

Restul călătorilor Renfe vor putea beneficia și de această reducere de 50% la prețul de intrare la muzeele de stat prin prezentarea biletelor de tren AVE, Avlo, Alvia, Euromed și Intercity la casele de bilete ale muzeului. Această ofertă poate fi utilizată în cele 48 de ore anterioare plecării de la origine și în cele 48 de ore de la ora sosirii trenului în gara corespunzătoare (în orele de deschidere și închidere ale muzeului).

Rețeaua de muzee de stat, administrată de Ministerul Culturii prin Direcția Generală Patrimoniu Cultural și Arte Plastice, este de o mare varietate și bogăție și este răspândită pe întreg teritoriul spaniol. Din acest motiv, alianța cu Renfe favorizează vizita dumneavoastră, punând în comunicare diferitele orașe în care se află.

Datorită angajamentului fidel al Renfe față de cultură și promovării acesteia ca Tren Cultural, compania încurajează vizitele la aceste muzee prin legarea teritoriilor, oferind călătorilor mai multe destinații și mai multe frecvențe decât oricine altcineva, precum și o experiență care prețuiește cultura încă de la începutul călătoria în orașul lor de origine până la muzeul de stat în cauză.

Lista muzeelor ​​care fac parte din programul „Muzee în rețea” este următoarea:

Muzeul Național de Arheologie, Muzeul Americii, Muzeul Costumelor. Centrul de Cercetare a Patrimoniului Etnologic, Muzeul Cerralbo, Muzeul Romantismului, Muzeul Sorolla, Muzeul Național de Antropologie și Muzeul Național de Arte Decorative, toate în Madrid.

La fel, Muzeul El Greco și Muzeul Sefard, din Toledo, sunt răspândite pe întreg teritoriul; Muzeul Național de Ceramică și Arte Sumptuare „González Martí”, din Valencia; Muzeul Național de Sculptură și Muzeul Casa de Cervantes, din Valladolid; Muzeul Național și Centrul de Cercetare Altamira, din Santillana del Mar (Cantabria); Muzeul National de Arheologie Subacvatica. ARQVA, în Cartagena (Murcia); și Muzeul Național de Artă Romană, din Mérida (Badajoz).

Poster al programului Muzeele în Rețea

Mai multe informatii SITE-UL RENFE: Muzee de rețea Mai multe stiri Programul Tineret de Vară 2024: cum să solicitați reduceri la biletele de autobuz și tren Cultura sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor ​​2024 sub deviza „Muzee pentru… Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Culturii și Renfe promovează programul Muzee în Rețea