#Madrid –

Comunitatea Madrid a început lucrările de construcție a 442 de locuințe în Plan Vive pentru închirieri la prețuri accesibile în Pinto, care vor fi finalizate în 2026. Ministrul Locuințelor, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a vizitat aceste lucrări în municipiul din la sud de regiune, unde a subliniat conducerea Madridului ca CCAA care construiește cele mai noi locuințe de construcție din Spania.

Aceste apartamente din Plan Vive din Pinto al guvernului regional, care îndeplinesc standarde înalte de durabilitate și eficiență energetică, au un preț cu până la 40% mai mic decât cele de pe piața liberă. Dezvoltarea este distribuită în 221 de locuințe cu un dormitor, 173 cu două și 28 cu trei. În plus, toate au garaj, depozit, piscină comunitară, sală de sport, zonă pentru copii și teren de sport.

„Sectorul și experții au avertizat că există o singură cale de a rezolva problema lipsei locuințelor accesibile și a prețurilor mai mici, și anume creșterea numărului de produse disponibile”, a spus consilierul, care a amintit că Plan Live” vor fi 8.500 de case care vor fi construite în 21 de municipii, ceea ce va facilita accesul multor familii, de asemenea multor tineri, care vor putea să trăiască independent și să depășească un context de politici greșite cu o Lege de Stat care generează insecuritate juridică și strămutări. către piața de închiriere către cea temporară sau turistică.”

8.500 de case de închiriat la prețuri accesibile în 21 de municipalități

Rodrigo a ținut să sublinieze că „această inițiativă nu implică un cost pentru cassa publică și, totuși, generează o investiție privată de 1.000 de milioane de euro în regiunea noastră”. Din acest motiv, a adăugat el, „devine un reper pe piața construcțiilor noi care, în plus, contribuie la dezvoltarea socială și economică a regiunii noastre”.

Datorită acestui program, Administrația de la Madrid pune la dispoziție cetățenilor aproape 8.500 de locuințe, dintre care 274 au fost deja livrate în Alcorcón. Din cele 6.500 care sunt în faza de execuție, 4.000 vor fi finalizate în acest an și 2.506 sunt în stare de comercializare. Mai exact, sunt 488 de apartamente în San Sebastián de los Reyes, 300 în Alcalá de Henares, 209 în Tres Cantos, 492 în Getafe, încă 548 în orașul Alcorconera, 137 în Torrejón de Ardoz și 332 în capitală, în Valdebebas. .

Pentru construcția acestuia, guvernul regional a optat, pe de o parte, pentru tehnica industrializată, care reduce semnificativ timpul de construcție, și pentru colaborarea public-privată ca soluție eficientă de gestionare a terenurilor, un model inovator de care au fost interesate și alte regiuni ţări.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe construcția a 422 de locuințe în Plan Vive de închiriere la prețuri accesibile din Pinto