#AlcaladeHenares – Viceprimarul, Isabel Ruiz, însoțită de consilierul pentru urbanism și locuințe, Cristina Alcañiz, consilierul pentru sectorul IV, Antonio Saldaña, consilierul pentru securitate, Orlena de Miguel și consilierul pentru participare, Esther de Andrés, au susținut o întâlnire cu Asociația Cartierului „Espartales Unidos”, cu scopul de a le informa cu privire la măsurile care au fost implementate și cele care sunt planificate pe termen scurt pentru îmbunătățirea conviețuirii acestora.

Consilierii au informat locuitorii că Poliția efectuează zilnic supraveghere în aceste zone, mai exact se efectuează o vizită dimineața, două seara și, în funcție de volumul de muncă al zilei, se efectuează o altă vizită după-amiaza, cu scopul de a monitoriza locuintele goale pentru a nu mai fi ocupate, pentru asta dispun de alarme volumetrice.

În ceea ce privește repararea locuințelor, EMV a efectuat în ultimele luni diverse lucrări și lucrări de întreținere pentru îmbunătățirea condițiilor locuințelor și a zonelor comune. Printre cele mai notabile actiuni se numara repararea lifturilor, recuperarea iluminatului exterior, inspectia cazanelor, evacuarea si scoaterea bunurilor, repararea scurgerilor de apa in grupuri de presiune si calorifere, precum si montarea usilor de securitate si elemente de protectie precum porti pentru prevenirea ocuparii si alarme volumetrice.

La întâlnire a fost abordată o problemă specifică care a preocupat foarte mult vecinii. Era vorba despre ușile portalului dispărute. Consilierii au explicat că la sfârșitul lunii aprilie a fost solicitat un buget pentru ușile portalurilor de pe străzile Leopoldo Alas Clarín și José María Gabriel y Galán. S-a decis să se acorde prioritate portalului José María Gabriel y Galán deoarece nu mai există locuințe ocupate ilegal. Mai mult, în aceeași direcție, nu există nicio ușă de ieșire din portalul către curtea din spate și o ușă către camera de gunoi și s-a cerut o cotație și pentru ambele uși.

Aceste trei uși au fost comandate pe 5 iunie și montarea ușii de la gunoi este planificată pentru sfârșitul acestei luni iulie; iar celelalte două uși pentru luna septembrie împreună cu instalarea de noi telefoane.

EMV continuă să lucreze pentru a răspunde cât mai repede posibil oricăror nevoi de întreținere sau reparații. Totuși, trebuie menționat că, din cauza vandalismului, aceste acțiuni de întreținere nu durează foarte mult.

De asemenea, pentru adaptarea locuințelor și lăsarea acestora într-o stare optimă de locuibilitate, recent a fost aprobată începerea dosarului de contractare a „Lucrărilor de reabilitare și conservare locuințe municipale și contractarea serviciului de consultanță”. și asistență tehnică pentru întocmirea rapoartelor evaluate, controlul execuției lucrărilor și coordonarea securității și sănătății acestora”, în valoare de 136.000 euro pe an, TVA inclus. Aceste lucrări urmăresc să poată efectua întreținere eficientă a locuințelor, să le lase în stare bună și să le poată oferi ca locuințe sociale.

Sursa: Consiliul Municipal Alcalá va investi 136.000 de euro în reabilitarea locuințelor municipale din Espartales