#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, a primit în Sala de Plen a Consiliului Local Corul Școlii Alborada, care la mijlocul lunii iunie trecute a câștigat premiul I la Concursul Coral Școlar corespunzător al Comunității Madrid pentru anul 2023- Anul universitar 2024. Auditoriul Național al capitalei a găzduit finala acestui concurs, pe care corul Alborada l-a câștigat pentru a doua oară.

Piquet i-a felicitat pe membrii corului și ai centrului educațional pentru succesul lor, „ceea ce este o sursă de mândrie pentru toată Alcalá, care se poate lăuda cu tine, cu angajamentul tău și cu arta ta”. Consilierul a fost însoțit la recepție de primul viceprimar, Isabel Ruiz Maldonado; consilierul pentru educație, Lola López Bautista, și consilierul pentru copii, tineret și familie, Pilar Cruz; pe lângă o reprezentare a echipei de conducere a școlii, condusă de directorul acesteia, David Arranz Bodas.

Băieții și fetele corului au interpretat două piese în cadrul evenimentului sub îndrumarea Julietei Romeo, directorul artistic al acesteia și câștigătoare a premiului pentru cea mai bună regie în cadrul aceluiași concurs. Primarul l-a felicitat și pentru capacitatea de a „descoperi talentul la elevii săi”, dar mai ales „pentru că a transmis cu mare sensibilitate, cu multă imaginație și, mai ales, cu multă muncă, pasiunea pentru muzică, ca precum și pentru a reuni și armoniza un astfel de grup eterogen de băieți și fete și pentru a realiza miracolul de a-i face să cânte cu o singură voce.”

De asemenea, Piquet și consilierul Educației au lăudat munca Școlii Alborada în favoarea promovării și pregătirii muzicale a elevilor săi. O sarcină în care, după cum și-a amintit López Bautista, Consiliul Local încearcă să-și pună partea sa cu spectacolul său de cor școlar.

Șase ani de muzică corală

Corul Polifonic de Liceu și Bacalaureat al Școlii Alborada s-a născut în 2018, conceput ca un cor mixt cu patru voci pentru a oferi acompaniament muzical și ilustrare evenimentelor și evenimentelor majore ale centrului.

La această activitate participă elevi de diferite vârste, de la 12 la 18 ani; Se constituie ca formare complementară în cadrul orelor de școală, cu prelungire în repetiții în după-amiaza de joi. Toți elevii școlii se pot înscrie în cor după ce au fost evaluați în cadrul unui test de acces.

Pe lângă Romeo ca director muzical, care este și profesor la centru, corul are conducerea tehnică a lui Ignacio Heizmann.

În această dimineață Sala de Plen a vibrat cu vocile spectaculoase și splendida punere în scenă a corului școlii Alborada.

Sursa: Primarul primește la Primărie Corul Școlii Alborada, câștigător al Concursului Coral Școlar al Comunității de…