#Madrid –

Două asistente din centru au participat la a II-a Conferință a Școlii de Pacienți Oncologici de la Spitalul Universitar Tajo

Centrul de Sănătate Las Olivas, din Aranjuez, a participat la a II-a Conferință a Școlii de Pacienți Oncologici a Spitalului Universitar Tajo. Luz Divina Barrios și Raquel Dorado, specialiști în asistență medicală familială și comunitară și responsabil cu sănătatea comunitară a dispozitivului de îngrijire, au efectuat o intervenție pe programele preventive pentru depistarea precoce a bolilor oncologice în Asistența Primară.

Profesioniștii au explicat în detaliu diferitele programe de depistare precoce a patologiilor oncologice care sunt în vigoare în Comunitatea Madrid: PREVECOLON (Program de depistare precoce a cancerului de colon și rectal), DEPRECAM (Program de depistare precoce a cancerului de sân) și CERVICAM (Cervical Cancer Early). Detection Program), cu o parte expozitivă și o parte participativă, o discuție, unde au fost soluționate îndoielile pacienților, membrilor familiei și altor participanți la eveniment.

Centrul de Sănătate Las Olivas, cu un accent marcat asupra comunității, continuă astfel să implementeze Strategia de Sănătate Comunitară cu această intervenție multidisciplinară și intersectorială care consolidează rețelele cu Spitalul Universitar Tajo, Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului și Școala de Pacienți Oncologici.

În completarea intervenției, asistenții au difuzat și aceste trei programe preventive la postul de radio local al primăriei și au primit feedback de la populație în consultațiile centrului de sănătate.

Centrul de Sănătate Las Olivas este integrat în Direcția de Asistență Sud a Managementul asistenței medicale primare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Centrul de Sănătate Las Olivas împletește rețele comunitare pentru a informa despre prevenirea și depistarea precoce a bolilor oncologice