#Madrid –

Comunitatea Madrid deschide în acest weekend programarea de vară a Orchestrei și Corului Regional (ORCAM) cu lucrarea lui Mendelssohn, Visul unei nopți de vară, care este interpretată în cadrul Festivalului de muzică al XVII-lea Villaviciosa de Odón. Aceasta este una dintre scenele care va găzdui această serie de concerte în lunile următoare alături de cele de la Teatro de la Zarzuela și Noches del Botánico, ambele din capitală, sau Festivalul San Lorenzo din El Escorial.

Astfel, mâine, sâmbătă, Grădina Istorică a orașului Villaodon va fi spațiul care inaugurează spectacolele ORCAM cu piesa Mendelssohn sub bagheta maestrului José Miguel Pérez Sierra și cu participarea actorului Javier Godino.

În perioada 17-28 iulie, și împreună cu Baletul Național al Spaniei, Orchestra și Corul Comunității Madrid vor prezenta spectacolul la Teatro de la Zarzuela generatii, cu regia muzicală a lui Manuel Coves și José Luis Franco la pian.

La sfârșitul lunii va avea loc unul dintre marile evenimente ale programului de vară cu participarea ORCAM la seria de concerte Nopți Botanice a capitalei împreună cu tenorul mexican Javier Camarena și bagheta lui Iván López Reynoso, care vor interpreta piese cunoscute de operă și zarzuela și opere populare mexicane.

Punctul culminant al sezonului de vară va fi participarea ansamblului alături de apreciatul tenor polonez Piotr Beczala la Festivalul Internațional de Vară San Lorenzo de El Escorial, pe 3 august. Acesta va fi regizat de Óliver Díaz și vă veți putea bucura de unele dintre cele mai remarcabile arii ale operei.

La rândul său, Corul Comunităţii din Madrid va prezenta cea de-a cincea ediţie a ciclului La Vila Voz, cu unsprezece concerte în lunile septembrie și octombrie în municipalități precum Buitrago del Lozoya, Rascafría, Chinchón sau Torrelaguna. Repertoriul va oferi cântece populare naționale și internaționale, piese ale maeștrilor clasici și un omagiu zarzuelei, sub bagheta lui Josep Vila i Casañas și pianul Karinei Azizova.

Mai multe informații pe site-ul Fundația Orchestrei și Corului din Comunitatea Madrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide programul de vară ORCAM cu lucrarea lui Mendelssohn, A Midsummer Night’s Dream