#AlcaladeHenares – Primarul, Judith Piquet, i-a primit în această dimineață la Primăria Alcalá de Henares pe sportivii Javier Pérez Polo, care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, și pe Alba García Falagán, care va participa la Jocurile Paralimpice. Însoțit de viceprimarul și președintele Ciudad Deportiva, Víctor Manuel Acosta, și de consilierul pentru sport Lola López, primarul i-a felicitat pe sportivi pentru marele sezon și le-a urat succes în participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Era programată și prezența jucătorului de taekwondo Adrián Vicente, care la 25 de ani va concura la al doilea Joc Olimpic, dar în final nu a putut să participe.

În calificarea la Jocurile de la Paris, atleta paralimpică Alba García Falagán a obținut a doua cea mai bună notă din lume la săritura în lungime pentru sportivi nevăzători, rupând bariera de 5 metri cu un salt de 5,02 centimetri. El va participa și la cursa de 100 de metri.

La 22 de ani, acestea vor fi cele de-a doua lui Jocuri Olimpice. La Tokyo 2021, ea a obținut o diplomă paralimpică la proba de 200 de metri, clasându-se pe locul șapte în finală, cu un timp de 26,45 secunde.

Deși acum este specializată în săritura în lungime, cariera acestui câștigător al Cervantes Sports Award 2021 ca sprinter a fost spectaculoasă. A fost campioană mondială la 100 de metri și bronz la 200 de metri la categoria sub 20 de ani la Campionatele Mondiale de tineret din 2019 A fost și a patra la săritura în lungime la același campionat. În plus, deține recordul spaniol sub 18 ani pentru proba de 60 de metri cu un timp de 8:44, obținut la întâlnirea internațională de la Villa de Madrid și a fost distins cu Premiul de îmbunătățire personală 2017, acordat de către Revista Gym Factory.

La rândul său, Javier Pérez Polo este jucător de taekwondo. La 27 de ani, el urmează să participe și la cele de-a doua sa Jocuri Olimpice; La Tokyo a fost al doisprezecelea la categoria sub 68 de kilograme. Se antrenează la Clubul Sportiv Alcalá Arena Taekwondo.

Realizările sale includ o medalie de argint la Campionatul Mondial de Taekwondo din 2019; două medalii la Campionatele Europene de Taekwondo, argint în 2022 și bronz în 2021 și aur la Jocurile Mediteraneene din 2022 La Jocurile Europene de la Cracovia din 2023 a câștigat o medalie de aur la categoria minus 68 kg.

Adrian Vicente

Pentru Adrián Vicente Yunta, în vârstă de 25 de ani, va fi și a doua sa Olimpiada. La Tokyo a fost al nouălea la categoria sub 58 de kilograme. Se antrenează, ca și Pérez Polo, la Clubul Sportiv Alcalá Arena Taekwondo.

Realizările sale includ medalia de aur câștigată la Jocurile Europene de la Cracovia din 2023 și medalia de bronz la Campionatele Mondiale din 2023. La Campionatele Europene, evoluția sa a fost următoarea: în 2018, primul loc la categoria minus 54 de kilograme; în 2021, locul doi la mai puțin de 58 kg; în 2022, locul trei la mai puțin de 58 kg.; iar în 2024, locul trei la mai puțin de 58 kg. În 2022 a fost recunoscut cu un premiu Cervantes pentru sport.

Sursa: Primarul orașului Alcalá îi primește pe sportivii Alba García și Javier Pérez, care vor participa la Jocurile Paris 2024