#AlcaladeHenares – ȘIVinerea aceasta, în Huerta del Obispo a Palatului Arhiepiscopal, a avut loc din nou tradiționala eliberare a berzei, cu participarea a peste 80 de școlari din programul „Deschis la joacă vara” al CEIP Cardenal Cisneros, precum și a primarului. , Judith Piquet; consilierul pentru Mediu, Vicente Pérez; consilierul pentru Educație, Lola López, și alți membri ai Corporației Municipale.

Exemplarele de berze albe care au fost eliberate sunt 17 berze care au fost recuperate de Spitalul de Faună Sălbatică al Grupului pentru Reabilitarea Faunei Native și a Habitatului acesteia (GREFA). Sunt exemplare care cad din cuib, suferă de insolație, malnutriție și situații similare.

Primarul a ținut să-i mulțumească Grefei pentru munca și colaborarea Poliției Locale în strângerea păsărilor rănite. „Este un eveniment drăguț, deja tradițional, care urmărește să aducă natura și mediul înconjurător mai aproape de cei mici, iar aceștia să se bucure de ceva la fel de simbolic precum berzele Alcalá, care fac parte din patrimoniul nostru natural”, a subliniat el.

Alcalá de Henares găzduiește una dintre cele mai mari colonii urbane de berze albe, pe care o folosesc pentru a le reproduce pe acoperișurile monumentale ale bisericilor, mănăstirilor și altor clădiri istorice din oraș.

În prezent există 105 perechi de berze albe în orașul Complutense, cu 8 mai multe decât în ​​2023, dintre care 97 au avut un comportament reproductiv pozitiv, ceea ce reprezintă un succes de reproducere de 93,38% în anul curent (în 2023 erau 84 de perechi, care de aceea a crescut cu 13 perechi cu succes reproductiv).

Numărul de cygoñinos este în prezent de 106, cu treizeci mai mult decât în ​​2023, când au fost numărate în total 76.

Sursa: Alcalá de Henares găzduiește din nou eliberarea tradițională de berze din Huerta del Obispo