#Madrid –

Comunitatea Madrid își consolidează poziția de reper prin crearea de alianțe cu lideri industriali precum Airbus, IPT sau ITPAero. Acest lucru a fost evidențiat astăzi de ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, în timpul vizitei sale la facilitățile Institutului de Studii Avansate din Madrid (IMDEA) Materiale din Getafe, un centru lider în procesele de proiectare, caracterizare, modelare și simulare. a acestor componente.

„În acest institut se va înființa un nou și important grup de cercetare axat pe electrochimie”, a indicat Viciana. În plus, va continua cu planul său strategic axat pe durabilitate și sănătate și va optimiza spațiile instalațiilor sale pentru a îmbunătăți infrastructura și lucrările desfășurate acolo.

IMDEA Materials a avut o activitate în creștere anul trecut cu lansarea a 33 de noi proiecte și o investiție de peste 8 milioane de euro. De asemenea, și-a menținut participarea la alte 70 de inițiative, atât naționale, cât și internaționale, a lansat 6 noi contracte predoctorale pentru a promova excelența academică și a continuat să sprijine alte 30.

La capitolul transfer de tehnologie, a atins repere importante precum stabilirea a 8 contracte de cercetare-dezvoltare cu parteneri industriali și începerea negocierilor pentru obținerea altor 3 suplimentare. La fel, a mers mai departe cu proiectul Floatech asigurarea finanțării pentru o fabrică pilot de producție de siliciu pentru generarea de baterii cu litiu, care a fost lansată în primul trimestru al anului 2024.

Mai mult, Institutul a adus contribuții importante în lumea academică prin publicarea a 158 de articole, prezentând 47 de prelegeri plenare și principale și oferind seminarii cu invitați din întreaga lume. De asemenea, a susținut 10 teze de doctorat și 2 teze de master.

„Activitatea IMDEA Materials are un puternic impact social care este exemplificat în dezvoltarea unei energii mai durabile, pentru dezvoltarea hidrogenului verde, a aliajelor pentru motoare de aviație mai eficiente sau implicarea acesteia în proiecte care promovează reciclarea, economia circulară și non. -utilizarea metalelor critice”, a subliniat consilierul.

De asemenea, desfășoară activități bazate pe imprimarea 3D a componentelor complet resorbabile care vor face posibilă fabricarea de implanturi personalizate, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacienților, sau rezistente la foc care vor putea preveni răspândirea rapidă a flăcărilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încheie alianțe cu lideri industriali precum Airbus, IPT sau ITPAero