#Spania – Ministerul Tranziției Ecologice și Provocarii Demografice promovează în continuare energia regenerabilă prin publicarea în BOE a unui ordin de ministru care dezvoltă mecanismul de promovare a biocombustibililor și a altor combustibili regenerabili în scopuri de transport. Ordinul stabilește bazele pentru atingerea obiectivului 2030 în domeniul energiei regenerabile și include în premieră sectoarele aviației și navigației, precum și biogazul, hidrogenul și alți combustibili regenerabili de origine nebiologică, acordându-le prioritate față de transportul rutier și biocarburanții tradiționali. De asemenea, întărește și flexibilizează Sistemul de Certificare a Biocombustibililor care permite efectuarea de calcule pentru îndeplinirea obiectivelor anuale pentru combustibilul regenerabil în transporturi.

Reglementarea europeană stabilește că energia regenerabilă trebuie să reprezinte cel puțin 29% din cererea de transport până la sfârșitul deceniului. Sistemul juridic spaniol stabilește o cale de pătrundere din ce în ce mai mare pentru a îndeplini acest obiectiv, concentrat până în prezent pe biodiesel și bioetanol; De exemplu, trebuie să ajungă la 12% în 2026. Operatorii angro de produse petroliere trebuie să încorporeze acești biocombustibili în piață, proporțional cu vânzările lor, sau să plătească compensații financiare dacă nu ating obiectivul.

Ordinul publicat astăzi nu modifică această cale de pătrundere, ci promovează energiile regenerabile în transporturi, în defavoarea combustibililor fosili, introducând mai multe îmbunătățiri, inclusiv transpunerea mai multor prevederi europene în avans orizonturilor de aplicare prevăzute în acestea.

Promovarea hidrogenului, a aviației și a navigațieiÎncepând din 2025, biogazul, hidrogenul și combustibilii regenerabili de origine nebiologică (RFNBO) vor putea conta la calculul respectării obiectivelor, alături de biomotorină și bioetanol, dar pentru a promova producția și consumul, fiecare unitate energetică a pus piata va fi evaluata de doua ori mai mult decat a lor.

Și începând din 2024, în calculul acestor obiective europene sunt incluse sectoarele aviație și navigație, alături de transportul rutier, dar fiecare unitate energetică consumată în aer sau pe mare va avea un multiplicator de 1,2 pe cea consumată pe uscat. încurajarea producției de combustibili regenerabili în sectoare greu de electrificat.

Aceste măsuri întăresc securitatea juridică și sporesc proiectele aflate în derulare în Spania, în domenii precum producția de combustibil pentru aviație, unde este așteptată o capacitate de 1,6 milioane de tone până în 2030, sau e-metanol pentru nave, cu mai multe inițiative care vor transforma porturile spaniole în referințe internaționale.

Odată cu această promovare a noilor combustibili, ordinul elimină posibilitatea îndeplinirii obiectivelor de transport regenerabile prin consumul de biocombustibili obținuți din materii prime cu risc ridicat de schimbare a destinației terenurilor din 2025.

Consolidarea și flexibilitatea SICBIOSStandardul consolidează și flexibilizează Sistemul de Certificare a Biocombustibililor și Platforma SICBIOS, utilizate pentru supravegherea respectării obiectivului de combustibili regenerabili în transport de către diferiții agenți sau subiecți obligați. Astfel, se stabilesc șase categorii de certificate în funcție de proveniența acestora – de la RFNBO la materiale lignocelulozice nealimentare – pentru a reflecta mai bine diferitele rute tehnologice, și este posibil transferul de certificate peste obligația fiecărui agent, astfel încât acestea să poată profita de ele de un alt agent sau de acelasi agent in anul urmator.

Se introduc, de asemenea, certificări provizorii trimestriale și plăți compensatorii în avans, care cresc în funcție de gradul de neîndeplinire a obiectivelor de către agenți: cu un deficit de certificate mai mare de 75% din obligație, plata compensatorie este cea curentă, 1.623 euro pe certificat de deficit; cu un deficit de 60% până la 75%, plata crește cu 10%; iar dacă nu se atinge 60%, plata crește cu 25%, iar debitorul poate fi și descalificat.

În cele din urmă, ordinul modifică sistemul de garanții de origine pentru gazele regenerabile, astfel încât acestea să poată încorpora criterii de sustenabilitate și de reducere a emisiilor de CO2, precum și cerințele de a considera drept regenerabilă energia electrică utilizată pentru obținerea. biogaz, hidrogen și combustibili regenerabili de origine nebiologică.

Alimentarea autovehiculelor cu biocombustibili.

Mai multe informatii Ordinul TED/728/2024, din 15 iulie, prin care se dezvoltă mecanismul de promovare a biocombustibililor și a altor combustibili regenerabili în scopuri de transport. Implementarea și integrarea energiilor regenerabile Sistemul Informațional pentru Certificarea Biocombustibililor (SICBIOS). Mai multe stiri Tranziția ecologică publică propunerea de Foaia de parcurs pentru biogaz European Green Deal: inițiative pentru a atinge neutralitatea climatică în UE Etichete: Durabilitate Energie regenerabila Obiectivele de dezvoltare durabilă Sursa: Guvernul Spaniei – Tranziția ecologică crește ambiția în consumul de energie regenerabilă în transporturi