#Madrid –

Pentru această vară, Comunitatea Madrid a organizat o serie de ateliere gratuite axate pe figura pictorului Pablo Ruiz Picasso și care s-au adresat celor mici, pentru ca aceștia să învețe despre viața marelui artist din Malaga și să se adâncească în el. personalitatea, importanța culorii în munca sa sau în prietenia care l-a unit cu frizerul său, Eugenio Arias.

Tocmai Muzeul Picasso-Colecția Eugenio Arias din Buitrago del Lozoya va fi spațiul care găzduiește această activitate a Ministerului Culturii, Turismului și Sportului, sub titlul Picasso caleidoscopic. O vară care încurcă un geniu. Destinat copiilor intre 5 si 12 ani, se va desfasura in zilele de sambata in perioada 20 iulie – 10 august, de la 12:00 la 14:00 iar pentru a participa la el este esentiala efectuarea unei rezervari prealabile, cu indicarea numelui si numele participanților, numărul de locuri solicitate și un număr de telefon de contact museopicasso@buitrago.org.

Ciclul se deschide pe 20 iulie cu atelierul Prieteni firesc, unde se folosesc diverse tehnici de imprimare pentru realizarea unui colaj inspirat din iconografia lui Picasso. Sâmbătă 27 va sosi Picasso și multiversulo călătorie emoționantă în adâncurile relațiilor de familie ale malagueanului, în care culoarea va fi folosită pentru a transporta amintiri într-o prismă distractivă în stil cubist.

Cu Labirintul lui Picasso Pe 3 august va fi recreată o grădină zoologică în care au loc toate speciile de animale pe care le-a reflectat în lucrările sale și cu care a avut o relație specială. Și pe 10, în ultimul apel, Părul în apăvor fi fabricate cerneluri pentru a proiecta structuri și modele cu care să creeze un costum bazat pe una dintre piesele muzicale care l-au inspirat pe pictor în imersiunea sa în lumea teatrului din Pălăria cu trei colțuri.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid organizează ateliere gratuite pentru cei mici axate pe figura lui Pablo Ruiz Picasso