#Madrid –

Comunitatea Madrid va începe imunizarea sugarilor împotriva rotavirusului pentru prima dată din această toamnă. Consiliul de Guvern a dat undă verde, în ședința de astăzi, achiziției a 142.000 de scheme complete de vaccinare. Reprezintă o investiție publică de 19,2 milioane de euro pentru campaniile din următorii trei ani.

Ministerul Sănătății recomandă aplicarea acestuia copiilor de la vârsta de șase săptămâni. Acesta va fi administrat pe cale orală de către profesioniști ai asistentei medicale din centrele de sănătate de Asistență Primară.

Administrația regională a inclus protecție împotriva acestui germen, care provoacă diaree și vărsături intense care pot provoca episoade de deshidratare severă la cei afectați, în Program de vaccinare pe viață.

În 2024, Executivul regional va aloca în total 136 de milioane de euro acestui program dezvoltat de Direcția Generală de Sănătate Publică. Se contemplă, pe lângă scutul împotriva rotavirusului, extinderea, din luna mai a anului trecut, a apărării împotriva otitei și/sau pneumoniei cauzate de pneumococ la cei sub 18 ani, cu o inoculare care acționează împotriva a 15 soiuri ale acestui microorganism.

De asemenea, presupune introducerea imunizării sistematice împotriva virusului respirator sincițial (VSR) la copiii sub 6 luni, după succesul ultimei campanii, în care spitalizările bebelușilor au fost reduse cu 90% și consultațiile cu 65%. pentru bronșiolită.

O altă inovație este modificarea ghidului de evitare a contractării virusului papiloma uman (HPV), trecând de la trei la două doze, care se adaugă la includerea de anul trecut a vaccinării sistematice a tuturor băieților la vârsta de 12 ani, o grupă de vârstă care se dorește a fi extins în a doua jumătate a acestui an cu recrutarea a până la 150.000 de persoane cu vârste între 13 și 18 ani care nu au fost imunizați anterior.

Pe de altă parte, Calendarul include protecție împotriva COVID-19 și gripă în campania toamnă-iarnă, destinată persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, bolnavilor cronici și altor grupuri vulnerabile. Pentru al doilea an, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 59 de luni vor putea beneficia și de tratament antigripal.

Este inclusă și prevenirea variolei maimuțelor, recomandată persoanelor care se angajează în practici sexuale riscante, profesioniștilor din medii în care poate apărea contagiune sau care manipulează mostre care pot fi contaminate. Regimul complet constă din două injecții la 28 de zile una dintre ele.

Peste 4,5 milioane gestionate

Anul trecut, Comunitatea Madrid a administrat 4.565.371 de doze de vaccinuri: 1.560.000 împotriva gripei, 979.390 împotriva COVID-19 și 45.000 împotriva RSV la sugari. Restul, aproape 2 milioane, corespund altora incluse în Calendarul de-a lungul vieții pentru protecția sănătății.

Acest serviciu public a fost furnizat în cele 816 centre autorizate pentru acest program de Sănătate Publică, inclusiv dispozitive de asistență primară și spitale ale Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), Centrul de Vaccinare al Comunității Madrid, Centrele Municipale de Sănătate Comunitare ale Consiliului Local al Capitalei și reședințe pentru bătrâni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid achiziționează 142.000 de vaccinuri pentru a imuniza sugarii pentru prima dată împotriva rotavirusului