#Madrid –

Rezumatul activităților culturale din 19 până în 21 iulie

Agenda culturală a Comunității Madrid va umple străzile și piețele cu teatru, meșteșuguri, artă și muzică în acest weekend cu programarea celei de-a treia săptămâni a Festivalul Scenelor de vară 2024care continuă în peste 133 de municipii regiune de.
El artă contemporană va trece prin ciclu Arta vie in piata, care răspândește talentul creativ prin acțiuni dinamice și participative în aceste spații ale orașului. Deci vineri 19 Încep întâlniri între artiști și meșteri contemporani, cu nume ca María Eugenia Diego Salvador, Paula Mira, Verónica Ruth Frías, Chema Perona (ChePe) și Ander Yarzla. De asemenea, vor avea loc sâmbătă, 20, în Manzanares El Real, iar duminică, 21, în El Escorial.

Sectiunea Artele spectacolului în municipii De asemenea, aduce activități în spațiile urbane, legate de teatru, clovn și narațiune și care vizează toate publicurile. Este cazul Șobolani!de Campi Qui Puig. Acest numărul străzii, bazat pe poveste Futistul lui Hamelin, al fraților Grimm, se va plimba prin Aldea del Fresno, Montejo de la Sierra și Pozuelo del Rey, pe 19, 20 și, respectiv, 21, în timp ce locuitorii din Miraflores, Zarzalejo și Valdeavero se bucură de spectacolul clovn și umor gestual Atitudineade GEM.

Compania Morboria îi va sărbători pe a lui Trăiască cuplurile! la El Álamo și El Molar (vineri, 19 și, respectiv, sâmbătă, 20). La rândul ei, Alicia Merino oferte în Puentes Viejas (duminică douăzeci și unu) Macaria, Reporter literaro emisiune orală de povestire care îi va aduce celor mici pe clasicii lui Andersen, Ende, Rodari, Pedro Mañas, Gioconda Belli și Gloria Fuertes.

În plus, cel Centrul Cultural Paco Rabal prezintă pe mesele sale Bazamato întâlnire de dans condusă de companie NESMA Al-Andalus. Același spațiu și Centrul Regional de Științe Umaniste Sierra Norte sunt adăugate la programarea Cinema de varăcu titluri ca Mumii, ce vacanță, 007 Nu e timp pentru motit și Orașul Asteroidului în diferite municipii ale regiunii.

Muzica in setari unice

Ciclul Clasici vara va continua să aducă muzica unor companii și artiști importanți în medii singulare și unice. Sâmbătă, 20, compania Infermi D’Amore își va prezenta programul Alla Prima (triosonate de Antonio Vivaldi) în Castelul Mendoza din Manzanares El Real. Acest concert, care necesită rezervare prealabilă și costă 5 euro, arată curiozitatea și creativitatea prezente la începutul carierei lui Vivaldi.

Cvartetul Iberia va concerta la Biserica Santa María Magdalena din Torrelaguna și în Parohia Maicii Domnului din Chinchón, pe 21 și, respectiv, 20 iulie, cu programul lor. Cvartetul de coarde: de la muzica de curte la expansiunea genială a lui Beethoven. Concerte unice care îi vor duce pe participanți într-o călătorie prin cei doi piloni ai cvartetului de coarde, Haydn și Beethoven.
O alta dintre datele esentiale ale saptamanii va fi cu Mario Marzo & Nacho Castellanos sambata 20 in La Cabrera. O singură dată la care artiștii vor oferi O voce liniștită în interiorun recital care își propune să apropie privitorul de un cadru estetic comun între baroc și avangarda secolului XX, sau de la romantismul lui Schumann până la teatrul cântat al lui Purcell.

Artiști proeminenți precum Paloma Friedhoff & Pablo Rioja, Daniel Zapico, Brezza, Cuarteto Bauhaus, Orpheus Musicus, El Gran Teatro del Mundo, Patrick Denecker & Diego Fernández, își vor prezenta programele în municipalități precum Alameda del Valle, Horcajo de la Sierra – Aoslos, Loeches, Robledo de Chavela și Villamantilla, completând programarea săptămânală a ciclului.

Opera ajunge la toate publicurile

La rândul său, festivalul Operă directă va prezenta premiera absolută a Cassandra sau lauda eșecului la Teatro Real Carlos III din Aranjuez (vineri, 19). Un spectacol undeva între opera de cameră și teatru contemporan, care pătrunde în viața și lumea interioară a personajului mitologic Cassandra. Libretul este de Íñigo Guardamino și María Herrero, care, în fruntea Proyecto Barroco, a compus muzica și regizează producția.

Un alt eveniment important al festivalului va avea loc la Teatro Auditorio de San Lorenzo de El Escorial (sâmbătă, 20), cu o nouă reprezentație a Mahagonny și cele șapte păcate capitaleunde se reunesc două talente artistice din scena germană din anii 1920: compozitorul Kurt Weil iar dramaturgul Bertolt Brecht.

De asemenea, va exista o nouă oportunitate de a te bucura Singur cu Marilyncompusă de câștigătorul Premiului Național de Muzică David del Puerto și interpretată de soprană Ruth Gonzalez iar mezzosoprana Blanca Valido. De data aceasta va fi interpretat la Corral de Comedias din Alcalá de Henares (sâmbătă, 20).

Expozitii in sali si muzee ale Comunitatii

Muzeele și sălile de expoziție regionale oferă numeroase propuneri și toate au fost incluse în programul festivalului Scene de vară. Trei dintre ele pot fi vizitate până pe 21 iulie în spații separate din capitală: the Camera Alcalá 31unde puteți vedea expoziția Daca tot vrei sa vezi ceva…, dedicat artistei Eva Lootz; celYoung Art Room, care promoții Arheologiile prezentului. Cinci re-imaginări ale moștenirilor noastre construiteunul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XV-a ediții acomisarul a vrut, care este dedicat noilor modele curatoriale; și Sala Canal de Isabel II, care expune O lumină incertă, dedicat lui Gonzalo Juanes, pionier în utilizarea culorii în fotografia documentară din Spania. Acesta din urmă este îngrijit de fotograful Chema Conesa și inclus în Secțiunea Oficială a PHotoESPAÑA.

În plus, Executivul regional vă invită să descoperiți opera grafică a ilustratorului și artistului de poster Francisco Fernández-Zarza Pérez, mai cunoscut sub numele de Jano, prin Ianus. O jumătate de secol de afișe și ilustrații. Această expoziție poate fi vizitată până pe 15 septembrie, în Sala de Expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid, în Complexul Cultural El Águila.

Continuând în această zonă a capitalei, Sala Cristóbal Portillo prezintă, până pe 8 septembrie, moștenirea fotografului Javier Campano prin expoziție Cartierele. Madrid 1976-1980curatoriat de Ana Berruguete, în colaborare cu PHotoESPAÑA.

La Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo (CA2M), din Móstoles, Comunitatea Madrid dedică expoziții artiștilor Asunción Molinos Gordo și Teresa Solar Abboud, care pot fi vizitate până pe 25 august, respectiv 1 septembrie.

Locul nașterii lui Cervantes, din Alcalá de Henares, găzduiește (până pe 27 octombrie) La aerul tânăr al clasicilor. Modesto Higueras de la la Barraca la TEUo expoziție curatoriată de Javier Huerta, cu care își propune să justifice figura lui Modesto Higueras în cadrul panoramei scenice a secolului XX.

Continuând în orașul Complutense, Muzeul Regional de Arheologie și Paleontologie (MARPA) continuă până în ianuarie 2025 cu expoziția vânător de dragoniîn care vizitatorii fac o călătorie din Anglia victoriană până în zilele noastre, pentru a descoperi secretele dinozaurilor printr-o selecție spectaculoasă de fosile.

Vineri 19 iulie

Cassandra sau lauda eșecului

Flexion Productions și proiect baroc

20:00 – Teatrul Real Carlos III. ARANJUEZ

Programarea Festivalului Ópera a punctual 2024

Program complet al celei de-a V-a ediții a Festivalului Scenelor de Vară 2024

Sambata 20 iulie

Mahagonny și cele șapte păcate capitale

Kurt Weil Bertolt BrechtEmilio Lopez

ora 20.00 – Teatrul Auditorium. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

Singur cu Marilyn

Kurt Weil Bertolt BrechtEmilio Lopez

ora 20.00 – Corral de Comedias. ALCALÁ DE HENARES

Bazamat

Compania de proiect Nesma Al-Andalus

ora 20.00 – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Duminică 21 iulie

Programarea Festivalului Ópera a punctual 2024

Program complet al celei de-a V-a ediții a Festivalului Scenelor de Vară 2024

Muzee și expoziții

Eva Lootz. Daca tot vrei sa vezi ceva…

Până pe 21 iulie – Sala Alcalá 31. MADRID

Arheologiile prezentului

Până pe 21 iulie – Sala Young Art. MADRID

Gonzalo Juanes. O lumină incertă

Până pe 21 iulie – Camera Young Art. MADRID

Asunción Molinos Gordo. Déja Vécu. Ceea ce a fost deja experimentat

Până pe 25 august – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo (CA2M). MÓSTOLES

Teresa Solar Abboud. Mașină de vis de păsări

Până pe 1 septembrie – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo (CA2M). MÓSTOLES

Cartierele. Madrid 1976-1980 – Javier Campano

Până pe 8 septembrie – sala expozițională Cristóbal Portillo. Complexul Cultural El Águila. MADRID

Ianus. O jumătate de secol de postere și ilustrații

Până pe 15 septembrie – Sala de expoziții a Bibliotecii Regionale din Madrid Joaquin Leguina. MADRID

La aerul tânăr al clasicilor. Modesto Higueras de la la Barraca la TEU

Până pe 27 octombrie – Muzeul Casa Nașterii lui Cervantes. ALCALÁ DE HENARES

vânător de dragoni

Până pe 12 ianuarie 2025 – Muzeul de Arheologie și Paleontologie (MARPA). ALCALÁ DE HENARES

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce artă, teatru, cinema, meșteșuguri și muzică pe străzile și piețele din regiune. la