#Madrid –

În cadrul campaniei de informare pentru combaterea accidentelor de muncă 12 luni, 12 alerte, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) a lansat în luna iulie o nouă alertă: prevenirea riscurilor profesionale împotriva agenților cancerigeni.

Conștient că cancerul la locul de muncă este considerat principala cauză a mortalității profesionale, IRSST lansează alerta de prevenire a riscurilor profesionale împotriva agenților cancerigeni cu scopul de a identifica și acționa împotriva acestei boli, și deci modalitate de a face un alt pas în reducerea acesteia.

Una dintre cheile de conștientizare cu privire la riscuri și promovarea prevenției în acest sens sunt vizitele pe care tehnicienii IRSST le fac la companiile selectate, evaluând expunerea la agenții chimici cancerigeni identificați, pentru a consilia cu privire la adoptarea măsurilor preventive necesare pentru a se reduce. expunerea lucrătorului. În plus, aceste firme sunt îndrumate în conformitate cu obligațiile stabilite în reglementările specifice aplicabile, promovând intervenția preventivă imediată și directă.

Dar IRSST desfășoară mult mai multe acțiuni în acest sens, motiv pentru care pe site-ul Institutului și în cadrul campaniei 12 luni, 12 alerteputeți accesa toate informațiile despre prevenirea riscurilor profesionale față de agenții cancerigeni. De la publicații informative întocmite de experți până la videoclipurile sesiunilor de informare organizate pe această temă, inclusiv prin grupurile de lucru la care participă tehnicieni IRSST sau campaniile preventive lansate în cursul anului 2024 pentru creșterea siguranței și bunăstării lucrătorilor din regiune și reducerea accidentelor. .

În acest sens, Madrid rămâne regiunea cu cea mai scăzută rată de incidență din toată Spania – număr de accidente la 100.000 de membri. Conform celei mai recente comparații publicate de guvernul central, în perioada mai 2023 – aprilie curent, indicatorul Madrid este cu 23,37% sub media națională, rata accidentelor în regiune scăzând cu 4,8% în perioada de referință menționată.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST ajută la prevenirea cancerului profesional