#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi 4,5 milioane de euro pentru executarea măsurilor judiciare într-un mediu deschis pe care îl respectă infractorii minori. Consiliul de Guvern a aprobat miercuri o prelungire cu doi ani a contractului de gestionare cuprinzătoare a trei Centre de zi, și două programe care vizează îngrijirea acestor tineri care respectă măsurile neprivative de libertate, și care includ tratament și sarcini ambulatoriu. socio-educative, precum și activități de reparare extrajudiciară.

Acest serviciu public oferit de Agenția de Reeducare și Reintegrare a Minorilor Infractori (ARRMI), dependentă de Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale, este împărțit în cinci loturi, iar firmele adjudecate vor continua să execute aceste lucrări până la 2026, deoarece Actualul contract se încheie în decembrie a acestui an.

ARRMI, pe lângă funcția pe care i-o atribuie Legea de reglementare a răspunderii penale a minorilor, acordă prioritate că acest grup deosebit de vulnerabil poate avea o a doua șansă, iar rezultatele arată că nouă din zece tineri care trec prin unitățile sale. să nu se întoarcă să comită o crimă

Anul trecut, a primit în centrele sale 2.049 de eliberări de minori infractori, ceea ce reprezintă o scădere cu 7,5% față de 2022. Datorită programelor de preangajare și formare ale agenției, 446 de adolescenți și-au putut găsi un loc de muncă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 4,5 milioane pentru executarea măsurilor judiciare într-un mediu deschis care respectă infracțiunile minore