#Spania – Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Vladimir Bolea, și ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, înaintea întâlnirii desfășurate la sediul ministerului.

Distribuie pe Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, s-a întâlnit cu Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Vladimir Bolea, pentru a analiza diferite programe de colaborare între ambele țări în materie de agricultură și zootehnie.

Ministrul moldovean și-a transmis interesul față de rasele de ovine. Ministrul Planas a explicat că Spania are o vastă experiență în conservarea și îmbunătățirea genetică a animalelor, două dintre cele mai relevante exemple fiind rasa Merino și calul pur-sânge spaniol.

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației are un „Programul național de conservare, îmbunătățire și promovare a raselor de animale”care structurează toate acțiunile pe care administrațiile le desfășoară în sprijinul asociațiilor de crescători.

Bolea s-a arătat interesat de rasa Assaf, datorită productivității ridicate a laptelui, pentru creșterea efectivului de animale din Moldova. În Spania, Asociația Națională a Crescătorilor de Ovine din Rasa Assaf (Assafe) a fost un pionier în încorporarea informațiilor genomice în programul de reproducere și a primit certificatul de calitate de la Comitetul Internațional pentru Înregistrarea Animalelor (ICAR) care acreditează cel mai înalt nivel. standarde în îmbunătățirea genetică a animalelor.

Delegația Republicii Moldova a exprimat că guvernul său dorește să colaboreze cu companiile spaniole interesate să investească în acest sector. În acest scop, ministerul a participat la organizarea a două vizite pe teren, unde delegației moldovenești i se va prezenta o fermă de ovine Assaf în Castilla y León, în provincia Segovia, și o zonă irigată modernizată în provincia Sevilla, pe 22 și 23 iulie.

La întâlnire s-au discutat și despre investițiile pe care Spania le-a făcut în irigații pentru a se putea adapta cu succes la schimbările climatice, cu investiții de peste 2,4 miliarde de euro până în 2027. Ministrul Planas a explicat omologului său din Republica Moldova angajamentul Guvernului de a realiza o dezvoltare durabilă. irigarea, un instrument cheie pentru a face fiecare picătură de apă profitabilă și pentru a îmbunătăți competitivitatea sectorului agroalimentar.

Moldova, cu o suprafață irigată de 300.000 de hectare și o disponibilitate redusă de apă, a fost interesată să cunoască modul în care este gestionată irigarea în Spania. De asemenea, își propune să contacteze companii care pot oferi sfaturi pentru îmbunătățirea irigațiilor.

Mai multe informatii Programul național de conservare, îmbunătățire și promovare a raselor de animale Mai multe stiri Luis Planas: „UE trebuie să-și mențină ambiția în inovare… Luis Planas subliniază rolul strategic al sectorului agroalimentar în… Etichete: Agricultură Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas discută despre cooperarea agricolă și zootehnică dintre ambele țări cu omologul său din Republica Moldova