#Madrid –

Ministerul Sănătății din Comunitatea Madrid a activat protocolul necesar pentru îngrijirea unui cetățean afectat de febră hemoragică Crimeea-Congo (CCHF) și pentru a evita astfel noi infecții ale acestei boli grave.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 74 de ani, a mers la Urgențele Spitalului Rey Juan Carlos (Móstoles) vinerea trecută, 19 iulie, cu febră și stare generală de rău. A raportat o mușcătură de căpușă cu câteva zile în urmă în municipiul Buenasbodas (Toledo), unde și-a petrecut câteva zile la a doua sa reședință.

Duminică, 21 iulie, Sistemul de Alertă Rapidă de Sănătate Publică (SARSP) activează alerta pentru suspectarea febrei hemoragice Crimeea-Congo, iar probele sunt trimise spre studiu microbiologic la Centrul Național de Microbiologie, confirmând infectarea cu febra hemoragică Crimeea-Congo. . Febră hemoragică Crimeea-Congo (CCHF).

Având în vedere confirmarea FHCC, Direcția Generală de Sănătate Publică a activat imediat Unitatea de Izolație la Nivel Înalt a Spitalului Universitar La Paz-Carlos III, la care a fost transferat în această dimineață de o echipă de la SUMMA 112, aplicând toate protocoalele de securitate necesare. .

Unitatea de izolare la nivel înalt din Comunitatea Madrid își propune să faciliteze gestionarea îngrijirii pacienților diagnosticați cu o boală infecțioasă cu risc ridicat, garantând, de asemenea, protecția profesioniștilor care îi îngrijesc și, în consecință, protecția populației.

Pacientul se află într-o situație clinică stabilă. Urmărirea în timp util a persoanelor care au fost în contact (familial sau profesional) cu pacientul pentru a se asigura că transmiterea nu a avut loc înainte de a fi cunoscut diagnosticul.

recomandări

Sănătatea Publică recomandă ca, dacă desfășurați activități în natură, precum drumeții sau vânătoare, să purtați îmbrăcăminte deschisă la culoare, în special șosete, deoarece vă va fi mai ușor să vedeți căpușele care se pot atașa, precum și să purtați îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi. Ar trebui să evitați să porți sandale și este mai indicat să porți cizme sau pantofi închisi și cu șosete peste pantaloni. Folosiți repellente autorizate și protejați animalele de companie atunci când ieșiți în mediul rural cu repellente externe.

Virusul febrei hemoragice Crimeea-Congo (CCHF) se transmite oamenilor în principal prin căpușe și animale. Transmiterea între oameni poate avea loc în cazurile de contact apropiat cu sângele, secrețiile, organele sau alte fluide corporale ale celor infectați.

CCHF este endemic în Africa, Balcani, Orientul Mijlociu și Asia în țările sub 50° latitudine nordică.

Sursa: Comunitatea Madrid – Sănătatea activează protocolul de acțiune după depistarea cazului unui cetățean afectat de febră hemoragică Crimeea-Congo