#Madrid –

Profesioniștii dezvoltă activitatea pe baza experiențelor personale ale participanților

Discuțiile au scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la tratamentul adecvat al persoanelor în vârstă, de a informa despre detectarea abuzului, de a promova îngrijirea de sine în acest grup și de a facilita dobândirea de competențe.

Asistenții sociali din diferitele centre de sănătate din Leganés, Mª José Yagüe, Lorena Herrero, Rosa Mª Arranz și Paloma Lallave, au susținut o serie de ateliere despre bunul tratament pentru persoanele în vârstă.

Discuțiile s-au desfășurat în spațiile municipale ale centrelor locale de seniori și au participat în fiecare dintre ele aproximativ douăzeci de participanți, în principal femei. Activitățile au fost desfășurate într-o manieră participativă, pe baza experiențelor personale ale publicului, cu o foarte bună primire și propuneri de intervenții ulterioare.

Centrele de sănătate din acest oraș din Madrid sunt integrate în Direcția de Asistență de Sud a Managementul Asistenței Primare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Asistenții sociali din centrele de sănătate din Leganés predau ateliere despre tratamentul bun al persoanelor în vârstă